Хто бував в Грузії, знає, що там готують не тільки смачний шашлик, а й приголомшливі закуски. Чого тільки варті бадріджані – гостренькі баклажани з волоським горіхом. А для тих, хто щороку в пошуку нових рецептів зимових заготовок, ми підготували дещо цікаве. Грузинська закуска з болгарського перцю точно не буде довго стояти на полицях.
Приготувати консервований салат дуже просто. Вам не доведеться ретельно нарізати продукти і мучитися з маринадом. Досить змішати інгредієнти, дати болгарському перцю просочитися спеціями, проварити овоч 20 хвилин і закатати в банки. Вибирайте стиглі і свіжі плоди. А щоб закрутка вийшла яскравіша, візьміть перці різних кольорів. Кількість інгредієнтів розрахована на 1 літрову банку.
Складові
- Болгарський перець – 1 кг
- Часник – 1 шт.
- Петрушка – 100 г
- Оцет – 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
Приготування
Промийте та висушіть перець. Очистіть його від насіння і розріжте вздовж на 8 частин.
Покладіть перець у велику каструлю з грубим дном. Додайте спеції, олію, нарізану петрушку і часник.
Добре перемішайте інгредієнти, накрийте кришкою і загорніть каструлю плівкою. Залиште на годину при кімнатній температурі, перемішуючи кожні 15 хвилин.
Коли перець настоїться, доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть 15 хвилин. Додайте оцет і готуйте ще 5-7 хвилин.
Простерилізуйте банки і кришки. Розкладіть гарячу закуску по банкам і закрийте. Зберігайте в темному прохолодному місці.
Салат з перцю прекрасно зберігається і при кімнатній температурі. Цю універсальну закуску можна подавати в холодному і гарячому вигляді. У міру гострий болгарський перець стане гарним доповненням до шашлику на пікніку.