Закуска з болгарського перцю по-грузинськи: нарізаєш і заправляєш маринадом!

Кулінарія

Хто бував в Грузії, знає, що там готують не тільки смачний шашлик, а й приголомшливі закуски. Чого тільки варті бадріджані – гостренькі баклажани з волоським горіхом. А для тих, хто щороку в пошуку нових рецептів зимових заготовок, ми підготували дещо цікаве. Грузинська закуска з болгарського перцю точно не буде довго стояти на полицях.

Приготувати консервований салат дуже просто. Вам не доведеться ретельно нарізати продукти і мучитися з маринадом. Досить змішати інгредієнти, дати болгарському перцю просочитися спеціями, проварити овоч 20 хвилин і закатати в банки. Вибирайте стиглі і свіжі плоди. А щоб закрутка вийшла яскравіша, візьміть перці різних кольорів. Кількість інгредієнтів розрахована на 1 літрову банку.

Складові

  • Болгарський перець – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Петрушка – 100 г
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.

Приготування

Промийте та висушіть перець. Очистіть його від насіння і розріжте вздовж на 8 частин.

Закуска з болгарського перцю по-грузинськи: нарізаєш і заправляєш маринадом!

Покладіть перець у велику каструлю з грубим дном. Додайте спеції, олію, нарізану петрушку і часник.

Добре перемішайте інгредієнти, накрийте кришкою і загорніть каструлю плівкою. Залиште на годину при кімнатній температурі, перемішуючи кожні 15 хвилин.

Закуска з болгарського перцю по-грузинськи: нарізаєш і заправляєш маринадом!

Коли перець настоїться, доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть 15 хвилин. Додайте оцет і готуйте ще 5-7 хвилин.

Простерилізуйте банки і кришки. Розкладіть гарячу закуску по банкам і закрийте. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Закуска з болгарського перцю по-грузинськи: нарізаєш і заправляєш маринадом!

Салат з перцю прекрасно зберігається і при кімнатній температурі. Цю універсальну закуску можна подавати в холодному і гарячому вигляді. У міру гострий болгарський перець стане гарним доповненням до шашлику на пікніку.

Оцените статью
Добавить комментарий