Три бабусині рецепти приготування смачного варення за абрикосів

Кулінарія

Нижче наводиться кілька способів приготування ніжного та смачного абрикосового варення. Його можна потім куштувати у зимові прохолодні дні.

Рецепт №1

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикос;
  • 100 гр. цукру;
  • чверть чайної ложки лимонної кислоти;
  • 15 гр. харчового желатину.

Як приготувати:

  1. Абрикоси слід вимити та розділити на окремі половинки. Кісточки потрібно видалити.
  2. Підготовлені абрикоси кладуться у каструлю, пересипаються желатином та цукром.
  3. Далі каструля накривається кришкою та залишається на 24 години для настоювання.
  4. Потім каструлю слід поставити на невеликий вогонь. Якщо соку утвориться мало, то слід додати трохи води. Також додається лимонна кислота.
  5. Коли абрикоси почнуть кипіти, потрібно варити далі ще на протязі 8 хвилин. При цьому слід перемішувати суміш та періодично знімати піну.
  6. Далі варення розкладається у банки, які потім слід закатати кришками.
  7. Банки слід перевернути, накрити зверху ковдрою та залишити, щоб вони охололи.

Смачного!

Рецепт №2

Інгредієнти:

  • 1 кілограм абрикос;
  • 1,5 кілограми цукру;
  • 300 мл води.

Як приготувати:

  1. Абрикоси потрібно нарізати та покласти у каструлю.
  2. Вода та цукор змішуються в окремому посуді. Цю суміш слід поставити на плиту. Коли суміш почне кипіти, слід варити далі на протязі 9 хвилин. Періодично слід знімати піну.
  3. Приготовлений сироп необхідно додати до абрикосів. Настоювати 12 годин.
  4. Далі потрібно злити сироп, залишивши абрикоси без рідини.
  5. Злитий сироп слід закип’ятити. Після цього його знову заливають в абрикоси.
  6. Потім необхідно ще раз злити та закип’ятити сироп.
  7. Далі варення повинно варитися 1 годину на невеликому вогні. Періодично слід знімати піну та перемішувати.
  8. Варення розкладається у стерильні банки, які потім слід закатати кришками.
  9. Банки слід перевернути, накрити зверху ковдрою та залишити, щоб вони охололи.

Смачного!

Рецепт №3

Інгредієнти:

  • 1 кілограм абрикосів;
  • 1 апельсин;
  • 800 грамів цукру.

Як приготувати:

  1. Абрикоси слід вимити та розділити на окремі половинки. Кісточки потрібно видалити.
  2. Підготовлені абрикоси кладуться у каструлю та пересипаються цукром.
  3. Далі каструля накривається кришкою та залишається на 12 години для настоювання.
  4. Апельсин слід подрібнити за допомогою блендера та додати до абрикосів.
  5. Каструля ставиться на невеликий вогонь. Коли суміш почне кипіти, слід варити далі на протязі 8 хвилин.
  6. Залишити варення для охолодження.
  7. Повторити процедуру варіння та охолодження ще двічі.
  8. Далі варення розкладається у банки, які потім слід закатати кришками.
  9. Банки слід перевернути, накрити зверху ковдрою та залишити, щоб вони охололи.

Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий