Торт Сметанник на сковорідці, рецепт приготування

Кулінарія

Сьогодні готую торт сметанник на сковороді за покроковим рецептом, складно навіть уявити що він готується не в духовці. За пів години реально встигнути його приготувати, так як коржі готуються дуже швидко.

Інгредієнти

Крем:

  • Цукрова пудра – 2 – 3 ст. л.
  • Сметана 20% -500 гр.

Коржі:

  • Борошно – 300 – 350 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л. (погасити)
  • Сметана 15% – 200 гр.

Як приготувати Торт Сметанник на сковорідці

1. У миску викладаємо 200 гр. сметани з жирністю 15%, 150 гр. цукру, 1 ч.л. соди, сіль і соду погасимо соком лимона або оцтом, змішуємо, насипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, борошна потрібно буде 375 гр. Замішуємо до стану, коли воно буде тільки чуть чуть липнути до рук. Готово.

2. Розділимо тісто на 8 частин, по 80 гр., беремо 1 кружечок і розкачуємо коло діаметром 22 см. Видавлюємо за допомогою кришки, з обрізків скачуємо 9 корж. Сковороду розігріваємо і робимо коржі, на маленькому вогні, я готую на 5 режимі з 9, перевертаємо і смажимо другу частину. Решту коржі робимо так само.

3. Готуємо сметанний крем: півкілограма сметани жирністю 20% мішаємо з 2-3 столовими ложками цукрової пудри, мішаємо віночком, якщо збивати міксером крем буде дуже рідкий, робимо торт, промазуємо коржі сметанним кремом і кладемо один на один, обмазуємо верх і боки тортика, на боки насипаємо подрібнені грецькі горіхи, верх поливаємо шоколадом по спіралі.

4. Створюємо візерунки паличкою, можна один з коржів перемолоти в крихту і посипати ним торт. Обсмажуємо крихту на сковорідці до золота. Торт просочуватися швидко за 30 хвилин, його вже можна відразу їсти.

Оцените статью
Добавить комментарий