Тепер не потрібна водяна баня: знайшла рецепт чізкейку, який і смачний дуже, і простий

Кулінарія

Ніяких складнощів з випічкою. А виходить, як в дорогому ресторані! Чізкейк шалено смачний! Дуже рекомендую спробувати.

Необхідні продукти:

  • Порошок з печива – 150 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Вершковий сир – 900 г
  • Темний шоколад – 125 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 1 стакан (190 г)
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Ванілін – 9 г

Покроковий процес приготування:

Спочатку корж (основа для чізкейку). Я готую його з готового порошку. Але можна взяти абсолютно будь-яке шоколадне печиво і подрібнити його в блендері в крихту.

До крихти додаю розтоплене вершкове масло і перемішую.

Дно форми (у мене роз’ємна діаметром 22 см) застеляю пергаментним папером. І викладаю шоколадну крихту. Утрамбовую гарненько.

Тепер не потрібна водяна баня: знайшла рецепт чізкейку, який і смачний дуже, і простий

Ставлю форму в розігріту до 160 градусів духовку і випікаю 10 хвилин.

В цей час приготую сирну “начинку”.

Вершковий сир високої жирності викладаю в миску. Домашній сир для таких десертів не використовую, інакше не виходить чізкейк, а виходить сирна запіканка.

Сир можна взяти будь-якої марки, я використовую Cremette. Він недешевий, звичайно, але для чізкейк я зазвичай купую великі упаковки – кілограма по два (і зручніше, і дешевше).

Додаю цукор, борошно і ванілін. Збиваю блендером на невеликих оборотах. Потім додаю розтоплений шоколад (не гарячий). І знову перемішую.

Тепер не потрібна водяна баня: знайшла рецепт чізкейку, який і смачний дуже, і простий

В кінці по одному додаю яйця. І перемішую їх з сирною масою на мінімальній швидкості міксера.

Дістаю форму з духовки і викладаю в неї підготовлену сирну масу. Розрівнюю лопаткою.

Тепер не потрібна водяна баня: знайшла рецепт чізкейку, який і смачний дуже, і простий

Температуру духовки я зменшила до 150 градусів. Ставлю форму в духовку і випікаю, не відкриваючи дверцята, 45-50 хвилин.

Тепер не потрібна водяна баня: знайшла рецепт чізкейку, який і смачний дуже, і простий

Потім духовку відключаю, відкриваю дверцята і даю чізкейку охолонути. Коли охолоне – прибираю в холодильник ще години на 4.

Нарізаю теплим сухим ножем. Можна полити шоколадом або посипати шоколадною крихтою. Можна прикрасити ягодами. Це дуже-дуже смачно!

А ось в розрізі:

Тепер не потрібна водяна баня: знайшла рецепт чізкейку, який і смачний дуже, і простий

Оцените статью
Добавить комментарий