Соромно, що раніше не знала! Адже потрібно всього лише змішати сир, вермішель і цибулю

Кулінарія

Будь-яка італійка готує пасту вдома. Навіть якщо тобі не довелося ще побувати на батьківщині Леонардо Да Вінчі, ти легко приготуєш справжню італійську пасту у себе на кухні в будь-який час року.

Це не жирна і не важка страва. У рецепті використані свіжі здорові інгредієнти, а поєднання базиліка і часнику п’янить і викликає дикий апетит!

Паста з сиром

СКЛАДОВІ:

  • 15-20 помідорів чері
  • 1 перець чилі
  • 300 г спагеті
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 30 г твердого сиру
  • 3 зубчики часнику
  • 1 цибулина
  • 1 пучок базиліка
  • 400 мл води
  • сіль за смаком

Приготування

Вимий помідори чері і розріж кожен навпіл. Очищений часник наріж тонкими пластинами. Стручок перцю чилі наріж кружечками.

Розріж цибулину навпіл і нашаткуй півкільцями.

Візьми широку каструлю, таку, щоб макарони вільно поміщалися на дно. Виклади в неї сухі спагеті.

Додай цибулю, часник, гострий перець і чері. Але не висипай безпосередньо на спагеті, а розклади по обидва боки.

Помий базилік і порви його руками, більшу частину поклади в каструлю. Відклади трохи листя, вони ще знадобляться.

Додай оливкову олію, посолити і поперчити за смаком.

Налий в каструлю холодну воду.

Включи вогонь і доведи до кипіння. Почекай 10 хвилин, поки всі інгредієнти не перемішаються.

Натри сир на тертці прямо в каструлю. Додай листя базиліка і ще пару щіпок солі і перцю. Через кілька хвилин паста з помідорами буде готова до подачі на стіл.

ПОРАДА 

Тебе здивувало, що в рецепті спагеті заливають холодною водою? Все правильно. Річ у тому, що макарони, приготовані в малій кількості води, мають значну перевагу: в невеликому об’ємі води спагеті швидше вариться і залишається аль денте. Крім того, макарони виділяють в воду крохмаль, тому твоя паста буде буквально плавати в ніжному соусі.

Завдяки цьому способу макарони можна зварити буквально за 4 хвилини. Такий рецепт гарантує, що паста не буде липкою або сирою.

Через хвилин 15 у тебе буде готова паста з відмінним соусом в одній каструлі. Справжня італійська вечеря менш ніж за пів години!

Оцените статью
Добавить комментарий