Соковита і ситна вечеря для всієї родини: картопля, фарширована грибами

Кулінарія

Готую вже який рік картоплю за рецептом бабусі – до сих пір нікому не набридла. Обов’язково спробуйте.

Нам знадобиться:

  • картопля – 1 кг;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • цибуля – 1 головка;
  • печериці – 700 гр;
  • пшеничне борошно – 10 гр;
  • сметана – 300 гр;
  • сир – 200 гр;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • сіль і перець – за смаком;
  • зелень – 100 гр;
  • спеції – за бажанням.

Приступаємо до приготування:

Крок 1. Картоплю добре промиваємо, очищаємо від шкірки (можна не очищати, якщо хочете), трохи присолюємо і змащуємо олією. Укладаємо на деко, змащене маслом.

Крок 2. Картоплю ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусів приблизно 1 годину, поки картопля не стане м’якою.

Крок 3. Цибулину чистимо від лушпиння, нарізаємо маленькими кубиками, і обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору.

Крок 4. Поки наша цибуля обсмажується, гриби промиваємо, ріжемо на пласти і відправляємо в сковорідку. Смажимо гриби приблизно 10 хвилин, щоб пішла вся рідина.

Крок 5. Зубчики часнику очищаємо, дрібно нарізаємо, кладемо до печериць і всипаємо 10 гр борошна. Смажимо приблизно 1 -3 хвилини і додаємо сметану і вибрані спеції.

Крок 6. Зелень ретельно промиваємо, довільно нарізаємо і відправляємо на сковорідку.

Крок 7. Зрізуємо від картоплі приблизно 1/3 частини і ложкою виймаємо м’якоть. На вигляд повинні вийти невеликі горщики. Зайву м’якоть відправляємо до грибів трохи обсмажитися.

Крок 8. До картоплі додаємо нашу зажарку і фаршируємо нею картоплини. Зверху посипаємо натертим сиром.

Крок 9. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо туди картоплю приблизно на 10-20 хвилин. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий