Смачний і святковий салат «Наполеон» – нарядна страва, яку оцінять всі

Кулінарія

Салат «Наполеон» зовні нагадує улюблений багатьма торт. Всі мої гості в захваті від оригінальної страви.

Простий рецепт гарного частування я дізналася від своєї подруги, яка багато років працює в ресторані.

Необхідні інгредієнти:

  • Картопля – 2-3 штуки.
  • Волоські горіхи – 100 грамів.
  • Морква – 2 штуки.
  • Соняшникова олія – для смаження.
  • Суміш перців і сіль – за смаком.
  • Курячі яйця – 3 штуки.
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка.
  • Сир твердих сортів – 100 грамів.
  • Огірки мариновані – 2 штуки.
  • Грудка куряча – 300-350 грамів.
  • Майонез – для заправки.

Процес приготування:

Підготуємо необхідні інгредієнти. Відваримо до готовності курячі яйця, моркву, картоплю, м’ясо куряче. Остудити інгредієнти.

Подрібнимо ріпчасту цибулю і солоні огірки.

Натремо сир твердих сортів на тертці. Обсмажити цибулю на олії.

Очистимо курячі яйця, моркву і картоплю. Натремо ці інгредієнти на грубій терці.

Наріжемо курку маленькими кубиками.

Натремо білки разом з жовтками на тертці. Тепер зберемо смачний салат.

Спочатку викладемо картоплю. Потім піде цибуля. На неї викладемо курку. Змастимо цей шар майонезом. Наступними шарами покладемо мариновані огірки, варену моркву, твердий сир, курячі яйця.

Змащуємо шари майонезом за потребою. Солимо і перчимо пласти за смаком.

Подрібнимо волоські горіхи. Прикрасимо ними отриманий салат.

Відправимо ситну страву в холодильник для просочення.

Подамо частування до столу. Приємного вам апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий