Смачна заміна чебурекам, яку я часто готую для перекусу

Кулінарія

Такий перекус виходить смачніше, ніж чебуреки. Постійно готую його для своїх дітей. А рецепт я дізналася від однієї мами, коли ми ходили на пікнік класом. Тоді ця смакота просто розлетілася в одну мить! Приготування її займає максимум 10 хвилин. Зате смачно … словами не передати!

Щоб приготувати тісто візьміть:

  • Одна склянка кип’ятку;
  • Одна чайна ложка солі;
  • 3,5 склянки борошна;
  • Одна чайна ложка цукру;
  • Чотири стол. ложки олії соняшникової.

Щоб приготувати начинку візьміть:

  • 200 г бринзи або сиру;
  • П’ять помідорів;
  • Два зубці часнику;
  • Сіль, зелень в залежності від смаку.

Приступаємо до процесу приготування

В першу чергу давайте приготуємо начинку. Для цього помідори поріжте у вигляді кружків. Сир твердий або сир домашній розімніть за допомогою виделки. Якщо ви взяли сир, то присоліть його. Видавіть в бринзу часник або дрібно натріть його. Посічіть зелень і змішайте з сиром.

Тепер можна приготувати тісто. В кип’яток всипте сіль, цукор і розмішайте. Влийте олію, всипте борошно і вимісіть тісто, розділіть його навпіл.

Одну половину розкачайте в тонкий пласт великого розміру. Розкладіть помідорні кружки, дотримуючись відстань в 3 сантиметри між ними. А на помідори покладіть сирну начинку.

Тепер розкачайте другу половину тіста до такого ж шару. Накрийте ним перший. Підберіть стакан за розміром і виріжте пиріжки по контурах помідорних кружків.

Пройдіться пальцями по краях кожного пиріжка, щоб тісто злиплося.

Налийте багато олії в сковорідку і смажте пиріжки з однієї й іншої сторони до золотистої скоринки.

Оцените статью
Добавить комментарий