Щоб тісто на дріжджах стало «м’якше хмар», кладу один секретний інгредієнт

Кулінарія

Рецепт повітряного дріжджового тіста, яке виходить особливо пористим завдяки несподіваному компоненту в складі.

Інгредієнти

Опара:

  • 10 г сухих дріжджів (або 30 г сирих)
  • 0,5 склянки теплої води
  • Столова ложка цукру
  • Пара ложок борошна

Для основи:

  • 1 кг пшеничного борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 2 столові ложки рафінованої олії
  • 2 столові ложки горілки
  • 3 столові ложки сметани
  • 2 яйця
  • Півтора склянки молока
  • півсклянки цукру
  • Чайна ложка солі

Приготування

Для початку робимо опару: в теплій воді розводимо дріжджі і цукор. Потім всипаємо просіяне борошно, поки не вийде опара по консистенції сметани. Відставляємо сторону пінитися, бродити і підніматися.

Щоб тісто на дріжджах стало «м'якше хмар», кладу один секретний інгредієнт

Коли опара підійшла, в мисці побільше змішуємо яйця з цукром, потім з’єднуємо з опарою. Додаємо в суміш горілку, олію і розм’якшене вершкове масло, сметану, сіль. Добре перемішуємо.

Потім додаємо половину просіяного борошна і замішуємо.

Далі вливаємо підігріте (не гаряче) молоко тонкою цівкою. Борошно, що залишилося не додаємо поки, замішуємо тісто по консистенції густої сметани. Накриваємо миску рушником і даємо відпочити і піднятися протягом години.

Через годину обминаємо тісто, додаємо другу частину просіяного борошна і замішуємо м’яке, еластичне і легке тісто. Накриваємо рушником і знову залишаємо на годину підніматися.

Через годину тісто перетвориться в “хмару” і буде намагатися злетіти – таким легким і повітряним воно получилось. У цей момент вже можна обробляти його на частини і формувати пиріжки, булочки і будь-яку випічку.

Щоб тісто на дріжджах стало «м'якше хмар», кладу один секретний інгредієнт

Оцените статью
Добавить комментарий