Салат «Норвезький каприз»: ви будете готувати його на кожне свято!

Кулінарія

Мало того, що виходить дуже смачний салат, так його святкове оформлення, робить його центральною стравою на столі. Продукти для нього найпростіші, тому він ще й зовсім бюджетний.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • буряк запечений, 3 шт;
  • картопля відварна, 3 шт;
  • оселедець філе, 200 г;
  • яблуко зелене, 1 шт;
  • огірки мариновані, 4 шт;
  • яйця, 3 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • цукор, 0.5 ч.л;
  • сіль, третина ч.л;
  • майонез, 100 г;
  • лимонний сік, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • гранат зерна, кріп свіжий.

Процес приготування

Формуємо салат в кільці на тарілці.

Над кожним шаром салату робимо сіточку з майонезу.

Перший шар – терта на тертці картопля.

Третій шар – нарізана невеликим кубиком цибуля (звичайна або червона).

Четвертий шар – шматочки оселедця.

П’ятий шар – терте яблуко без шкірки.

Шостий шар – терті на грубій терці яйця.

Сьомий шар – тертий на грубій терці буряк, змішаний з цукром, сіллю, лимонним соком і олією.

Прикрашаємо салат зернами граната і гілочками кропу.

Акуратно знімаємо кільце і подаємо до столу. Перше варто поставити салат на 2 – 3 години в холодильник, щоб він охолов і настоявся.

Оцените статью
Добавить комментарий