Випічка за цим рецептом дуже повітряна і м’яка. Головне – правильно обсмажити. Важливо стежити за температурою олії. Тоді смажені пиріжки рівномірно приготуються – як зовні, так і всередині. Діставайте сковороду, і вперед!
Складові
- Пшеничне борошно – 500 г
- Кефір – 250 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Куряча печінка – 300 г
- Картопля – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сода – 2,5 ч. л.
Приготування
Змішайте кефір, сметану, жовток, цукор, 1 ст. л. соняшникової олії і 1 ч. л. солі. Додайте просіяне борошно і соду. Замісіть еластичне тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин.
Очистіть картоплю і відваріть цілком в підсоленій воді. Вимиту курячу печінку розрізати на шматочки. Розігрійте 3 ст. л. соняшникової олії і обсмажте печінку до м’якості.
Подрібніть цибулю, додайте до печінки і смажте до появи у цибулі золотистого кольору. Дайте охолонути, після чого подрібніть за допомогою блендера до стану пюре.
Злийте частину води з картоплі і пюріруйте товкачем. Додайте печінку і добре перемішайте. Розділіть тісто на невеликі кульки. Розкачайте шматочки тіста в коржі товщиною 0,5 см. У центр кожної викладіть начинку.
З’єднайте краї тіста так, щоб вийшов довгастий пиріжок і защипніть краї. Розігрійте олію до 160 градусів на сковороді і опустіть в нього пиріжки швом вниз. Олія має покривати випічку мінімум на третину. Смажте пиріжки по 2-3 хвилини з кожного боку.
Готові пиріжки з картоплею і печінкою краще спочатку викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Влітку начинку можна замінити на яйця з зеленню. Вийде не менш смачно. Спробуйте різні варіанти і напишіть, з чим вам більше сподобалося.