Рибні котлети – вони і дієтичні, і ситні. Ці ніжні котлети є відмінною стравою для гурманів і все ж готуються легко і просто. До речі, котлети містять велику кількість рибного білка, який засвоюється набагато краще, ніж тваринний білок.
Рибні котлети: інгредієнти
- п’ятсот грамів рибного філе
- одне яйце
- один картопля
- один зубчик часнику
- мускатний горіх
- половину чайної ложки сушеного тархуна
- панірувальні сухарі
- соняшникова олія
- п’ятдесят мілілітрів білого вина
- двісті п’ятдесят мілілітрів густого томатного соку
- сушена запашна м’ята
- свіжа м’ята
- цукровий пісок
- сіль
- перець
Рибні котлети: як приготувати
Беремо рибне філе. При необхідності видаляємо хребет, проте дрібні кісточки не завадять. Нарізаємо філе невеликими шматочками. Перемелюємо за допомогою м’ясорубки.
Беремо картоплю. Миємо та очищаємо від шкірки. Нарізаємо і теж перемелюємо в м’ясорубці.
Видавлюємо в рибний картопляний фарш зубчик часнику.
Натираємо трохи мускатного горіха. Посипаємо сушеним тархуном. Додаємо мелений чорний перець. Приправляємо сіллю.
Потім настає саме час збити яйце і вмішати його в фарш. Вимішуємо фарш. Додаємо панірувальних сухарів і продовжуємо мішати.
Додаємо сухарі до тих пір, поки маса почне зберігати форму.
Беремо зручну миску і насипаємо в неї борошно. Руки змащуємо олією. Ліпимо кружечки. Обвалюємо в борошні. Готові кульки викладаємо на силіконову різальну дошку і злегка придавлюємо, надаючи форму котлети.
На плиту ставимо сковороду з антипригарним покриттям. Прогріваємо, попередньо рясно поливши сковороду олією.
Викладаємо котлети в гарячу сковорідку. Добре обсмажуємо з обох сторін. Приправляємо білим вином.
Як тільки алкоголь випаруватися, поливаємо котлетки томатним соком. Посипаємо сушеною запашною м’ятою. Додаємо зовсім трохи солі. Потрібно ще додати гострий червоний перець. І під кінець дрібку цукру.
Перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися десять хвилин. Рибні котлети готові.
Подаючи до столу можна прикрасити свіженькою запашною м’ятою.