Рибні котлети: смачні і соковиті

Кулінарія

Рибні котлети – вони і дієтичні, і ситні. Ці ніжні котлети є відмінною стравою для гурманів і все ж готуються легко і просто. До речі, котлети містять велику кількість рибного білка, який засвоюється набагато краще, ніж тваринний білок.

Рибні котлети: інгредієнти

  • п’ятсот грамів рибного філе
  • одне яйце
  • один картопля
  • один зубчик часнику
  • мускатний горіх
  • половину чайної ложки сушеного тархуна
  • панірувальні сухарі
  • соняшникова олія
  • п’ятдесят мілілітрів білого вина
  • двісті п’ятдесят мілілітрів густого томатного соку
  • сушена запашна м’ята
  • свіжа м’ята
  • цукровий пісок
  • сіль
  • перець

Рибні котлети: як приготувати

Беремо рибне філе. При необхідності видаляємо хребет, проте дрібні кісточки не завадять. Нарізаємо філе невеликими шматочками. Перемелюємо за допомогою м’ясорубки.

Беремо картоплю. Миємо та очищаємо від шкірки. Нарізаємо і теж перемелюємо в м’ясорубці.

Видавлюємо в рибний картопляний фарш зубчик часнику.

Натираємо трохи мускатного горіха. Посипаємо сушеним тархуном. Додаємо мелений чорний перець. Приправляємо сіллю.

Потім настає саме час збити яйце і вмішати його в фарш. Вимішуємо фарш. Додаємо панірувальних сухарів і продовжуємо мішати.

Додаємо сухарі до тих пір, поки маса почне зберігати форму.

Беремо зручну миску і насипаємо в неї борошно. Руки змащуємо олією. Ліпимо кружечки. Обвалюємо в борошні. Готові кульки викладаємо на силіконову різальну дошку і злегка придавлюємо, надаючи форму котлети.

На плиту ставимо сковороду з антипригарним покриттям. Прогріваємо, попередньо рясно поливши сковороду олією.

Викладаємо котлети в гарячу сковорідку. Добре обсмажуємо з обох сторін. Приправляємо білим вином.

Як тільки алкоголь випаруватися, поливаємо котлетки томатним соком. Посипаємо сушеною запашною м’ятою. Додаємо зовсім трохи солі. Потрібно ще додати гострий червоний перець. І під кінець дрібку цукру.

Перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися десять хвилин. Рибні котлети готові.

Подаючи до столу можна прикрасити свіженькою запашною м’ятою.

Оцените статью
Добавить комментарий