Рецепт розкішного салату «Граф»

Кулінарія

Салат виходить надзвичайно смачним, ніжним і ситним. На святковому столі він не залишиться без уваги і розлетиться в один момент. Виглядає він дуже святково і красиво, тому прикрасить будь-яке застілля.

Продукти необхідні для приготування:

  • Одне варена куряче стегенце;
  • Один варений буряк;
  • Одна велика червона цибулина;
  • 100 г консервованого горошку;
  • Одна варена картопля;
  • 100 г чорносливу;
  • Шість варених яєць;
  • 50 г волоських горіхів;
  • майонез;
  • 200 г води;
  • 200 г 9% -ого оцту;
  • Перець і сіль в залежності від смаку.

Переходимо до процесу приготування

Візьміть червону цибулю і наріжте її у вигляді дрібних кубиків. Складіть в мисочки, залийте водою і оцтом. Можете ще всипати одну ч. л. цукру. Залиште маринуватися. Для цього салату потрібна саме червона цибуля, так що не потрібно замінювати її ріпчасту.

Салат формується шарами, тому вам знадобиться або сервірувальне кільце, або форма діаметром 20 см.

Першим шаром буде курка. Зваріть куряче стегенце і після того, як воно охолоне, наріжте його у вигляді кубиків. Перекладіть його в тарілку, в якій буде формуватися весь салат, рівномірно розподіліть.

Зверху курки розподіліть цибулю і змастіть майонезом.

Картоплю натріть за допомогою терки з фракцією і викладіть наступним шаром. Посоліть, поперчіть, додайте цибулю і покрийте майонезом.

На картопляний шар викладіть варений тертий буряк на тертці з великими отворами. Посоліть, поперчіть, додайте цибулю і змастіть майонезом.

Розподіліть зверху картоплі горошок.

Чорнослив і горіхи дуже дрібно посічіть. Викладіть їх наступним шаром і змастіть майонезом.

Яйця розберіть на жовтки і білки. Перші дрібно натріть, а другі – грубо.

Викладіть наступним шаром білки і покрийте майонезом.

Тепер посипте тертими жовтками і помістіть салат на три години в холодильну камеру, щоб він просочився.

Через деякий час, акуратно зніміть форму або кільце, пройшовшись спочатку ножем біля стінок. Прикрасьте салат так, як вам подобається і можете подавати.

Оцените статью
Добавить комментарий