Рецепт приготування на зиму смачного болгарського перцю у кисло-солодкому маринаді

Кулінарія

Нижче наводиться спосіб приготування болгарського перцю у кисло-солодкому маринаді. Ця заготівля добре підійде до різноманітних страв. Приготувати цю смачну консервацію можна доволі легко та швидко.

Інгредієнти:

  • 5 кілограмів перцю;
  • 10 зубків часнику;
  • 200 мл меду;
  • 5 лаврових листків;
  • 30 штук перцю горошком;
  • 300 мл яблучного оцту;
  • 300 мл рафінованої олії;
  • 300 грамів цукру;
  • 75 грамів солі;
  • 1,5 літра води.

Як приготувати:

Перець потрібно почистити та порізати на 6 частин.

Часник нарізується тонкими слайсами.

Для приготування маринаду потрібно у воду покласти спеції та варити, поки суміш не почне кипіти. Далі додається оцет, лаврові листки та перець горошком.

Потім у маринад додається часник та болгарський перець. Варити на протязі 3 хвилин.

Перець розкладається у простерилізовані банки та заливається маринадом.

Банки слід закрити кришками, після чого залишити для охолодження. Приємного апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий