Рецепт малосольних помідорів. Заливати потрібно холодною водою!

Кулінарія

Пропонуємо Вам рецепт малосольних помідорів. Дуже простий і дуже швидкий, то, що потрібно, коли багато заготовок і важливо встигнути закрутити в банки всі овочі з городу. Беріть на засолювання багато помідорів. Тому що вони вийдуть дуже смачними, спочатку будуть солодкуватими, як справжні малосольні помідори, а потім просочаться і стануть схожими на швидке бочкове соління.

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 1 головка часнику
  • кріп, петрушка, листя хрону
  • 1 л води
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ч. л. цукру

Приготування:

Щоб помідори вийшли смачніше, потрібно дотримуватися кількох правил. Перше: вибирати невеликі і неперезрілі помідори.

Діаметром 5-6 сантиметрів. Друге: на кожному помідорі попередньо робити біля плодоніжки кілька проколів тонкою зубочисткою.

Помий помідори, підготуй їх, склавши в банки. Потім в холодній воді розчини сіль і цукор. Залий цим розсолом вже утрамбовані в банки овочі.

Очисти часник. Кожен зубчик розріж навпіл і подобавляй в банки. Потім грубо поріж зелень. Також поклади зверху помідорів.

Далі банки накрий мисочками або тарілками. Але не закривай капроновими кришками, інакше роздуються. Накритими вони повинні простояти мінімум день, при кімнатній температурі.

Через день спробуй їх. Якщо смак влаштовує, подавай до столу або закочувати на зиму.

Малосольні помідори з часником – відмінна закуска. Як на зиму, так і на літо. Приготування малосольних помідорів не повинно зайняти більше 20 хвилин. А період засолювання – 2 дня. На 3-й день можна відразу подавати на стіл.

Оцените статью
Добавить комментарий