При випіканні цього пирога чарівні аромати літають у всьому будинку – облизуються навіть сусіди! Випічка виходить дуже смачною, ніжною, легкою і по-справжньому зимовою.
Для пирога з мандариновими часточками знадобиться
- два жовтки;
- сто грам цукру + дві ложки на посипання;
- півтори чайних ложки розпушувача;
- половина пакетика ваніліну;
- п’ятдесят грам вершкового масла;
- третина чайної ложки солі;
- половина склянки молока;
- півтори склянки борошна;
- кілька мандаринів.
Як приготувати легкий, смачний і дуже ароматний пиріг
Жовтки відправляємо в миску, додаємо молоко і половину розтопленого вершкового масла. Збиваємо віночком до однорідності.
Додаємо сіль, цукровий пісок, ванілін і борошно, змішане з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто без грудочок.
Виливаємо тісто в форму, застелену пергаментом або змащену олією.
Зверху розкладаємо часточки очищених мандаринів. Поливаємо рештою розтопленим вершковим маслом, посипаємо цукровим піском.
Ставимо форму в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на 30-35 хвилин.
Дістаємо пиріг з форми, даємо йому охолонути. За бажанням посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Смачного!