Неймовірно ароматний, ніжний і легкий зимовий пиріг з мандариновими часточками

Кулінарія

При випіканні цього пирога чарівні аромати літають у всьому будинку – облизуються навіть сусіди! Випічка виходить дуже смачною, ніжною, легкою і по-справжньому зимовою.

Для пирога з мандариновими часточками знадобиться

  • два жовтки;
  • сто грам цукру + дві ложки на посипання;
  • півтори чайних ложки розпушувача;
  • половина пакетика ваніліну;
  • п’ятдесят грам вершкового масла;
  • третина чайної ложки солі;
  • половина склянки молока;
  • півтори склянки борошна;
  • кілька мандаринів.

Як приготувати легкий, смачний і дуже ароматний пиріг

Жовтки відправляємо в миску, додаємо молоко і половину розтопленого вершкового масла. Збиваємо віночком до однорідності.

Додаємо сіль, цукровий пісок, ванілін і борошно, змішане з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто без грудочок.

Виливаємо тісто в форму, застелену пергаментом або змащену олією.

Зверху розкладаємо часточки очищених мандаринів. Поливаємо рештою розтопленим вершковим маслом, посипаємо цукровим піском.

Ставимо форму в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на 30-35 хвилин.

Дістаємо пиріг з форми, даємо йому охолонути. За бажанням посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Смачного!

Неймовірно ароматний, ніжний і легкий зимовий пиріг з мандариновими часточками

Оцените статью
Добавить комментарий