Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Кулінарія

Секрет смачних домашніх пиріжків з капустою – пишне повітряне тісто і соковита капустяна начинка. А готувати просто і швидко.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500-550 гр.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Вода тепла – 150 мл.
  • Молоко тепле – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 30 мл.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Олія соняшникова для смаження – 50 гр.
  • Сіль, перець, зелень за смаком

Для змазування пиріжків: яйце + молоко (1 ч. л.)

Просіваємо борошно (400 гр.), додаємо дріжджі, цукор, сіль, перемішуємо.

Наливаємо молоко, воду, яйце, олію. Перемішуємо ложкою і збираємо тісто. Додаємо ще борошна частинами (150 гр.), у вас може піти трохи менше або трохи більше. Вимішуємо тісто руками, приблизно хвилин 7.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Миску змащуємо олією, тісто кладемо в миску і накриваємо плівкою. Залишаємо тісто в теплому місці для підйому, приблизно на 1 годину.

Приготуємо начинку. Цибулю очистити і нарізати на середній кубик. У сковороду налити соняшникову олію, додати цибулю і обсмажити до прозорості.

Капусту тонко нашаткувати. Додати капусту, перемішати. Тушкувати під кришкою до м’якості на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб капуста не підгоріла. Якщо капуста дуже щільна і мало соковита, додайте трохи води.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Віночком розмішати яйця, вилити в капусту. Додати сіль, перець, можна нарізану зелень, перемішати, трохи обсмажити. Дати начинці охолонути.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Тісто збільшилось, стало повітряним і пористим.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Тісто обминаємо, ділимо на невеликі шматочки і скочуємо в кульки, приблизно 16 кульок, прикриваємо плівкою і залишаємо хвилин на 10 для вистоювання.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Кожну кульку розкачати в корж, при необхідності присипайте борошном. На кожен коржик викладаємо начинку, приблизно по столовій ложці, з’єднати краї і сформувати пиріжок.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Деко змастити олією. Викладаємо на деко пиріжки швом вниз, накрити серветкою і дати пиріжкам відпочити хвилин 10. Потім за бажанням пиріжки зверху змащуємо яйцем. Ставимо деко в заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів, випікати 30 хвилин до рум’яності.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з капустою в духовці

Готові гарячі пиріжки викладаємо на тарілку, щоб скоринка у пиріжків була м’яка змастіть її маслом. Накриваємо серветкою і даємо пиріжкам трохи охолонути.

Смачного! Готуйте з задоволенням!

Оцените статью
Добавить комментарий