Не пиріг, а казка. Ніжний яблучний пиріг – торт. Вся справа в заливці

Кулінарія

Дуже ніжний пісочний пиріг з яблуками і сметанним кремом. У процесі готування нічого складного немає, але ця шарлотка – виходить набагато смачнішою, ніж класичний варіант. Дуже раджу спробувати.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти :

  • борошно, 350 г;
  • яйце, 1 шт;
  • цукор, 150 г;
  • масло вершкове або маргарин, 180 г;
  • сметана, від 60 до 80 г;
  • сіль щіпка;
  • розпушувач, 1.5 ч.л;
  • яблука кисло-солодкі, 3 – 4 шт;
  • цукор, 120 г;
  • сметана, 250 г;
  • ванілін за смаком і бажанням.

Процес приготування

Борошно просіяти, змішати з цукром і розпушувачем, сіллю і розм’якшеним вершковим маслом.

Перетираємо руками в крихту.

Додаємо яйце і сметану, перемішуємо і збираємо в кулю.

Ділимо тісто на 2 частини – одну в пакеті кладемо в морозильну камеру, другу в холодильник.

Яблука чистимо від шкірки і ріжемо часточками.

Частину тіста з холодильника викладаємо у форму (у мене 22 см діаметр), формуємо бортики і викладаємо яблучні дольки.

Натираємо зверху тісто з морозилки.

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.

Сметану змішуємо з цукром і покриваємо пиріг.

Допікаємо пиріг 15 хвилин в вимкненій духовці.

Пиріг остужуємо у формі, потім виймаємо і подаємо ароматний десерт до столу.

Жирність сметани не має значення.

Оцените статью
Добавить комментарий