Найшвидший рецепт смачних, пишних і соковитих біляшів

Кулінарія

Мало хто може встояти перед біляшами, адже вони так і ваблять своїм ароматом і апетитним виглядом. Даний рецепт дозволить приготувати улюблені вироби дуже швидко і просто. Ніяких дріжджів, а тільки кефір! Біляші вийдуть неймовірно пишними і смачними, так що приступайте!

Для тіста візьміть наступні продукти:

  • 250 мл кефіру;
  • Пів чайн. ложки соди;
  • Одне яйце;
  • Одна чайн. ложка солі;
  • Одна стол. ложка олії соняшникової;
  • Одна чайн. ложка солі;
  • Одна стол. ложка цукру;
  • 400 г борошна.

Для начинки візьміть наступні продукти:

  • 300 г фаршу;
  • Дві-три стол. ложки молока;
  • 100 г цибулі;
  • Перець і сіль в залежності від смаку.
  • 400 мл олії соняшникової, щоб смажити.

Поетапний процес приготування:

Готуємо тісто

Кефір з’єднайте з сіллю, цукром, яйцем, олією і розмішайте добре.

Просійте борошно і половину всипте в кефірну суміш. Ретельно перемішайте, щоб не було грудок.

Потім всипте соду, знову перемішайте і додайте борошно, що залишилося.

Вимісити тісто, підсипаючи на стіл борошна. Тісто має у вас вийти практично не липким і м’яким. Закрийте його плівкою і залиште на 20 хвилин.

Готуємо начинку

Цибулю дрібненько наріжте і змішайте з фаршем. Поперчіть, посоліть і для соковитості влийте молоко. Перемішуйте, поки молоко і фарш не стануть однорідною масою.

Формування біляшів

Тісто поділіть на 10 шматків і округліть їх. Кожен розкачайте в коржик, діаметр якого буде дорівнює 10-12 сантиметрів. На середину коржика покладіть начинку і защипніть краї. Можна залишите отвір невеликого розміру, якщо хочете.

Смаження біляшів

Налийте олію в сковорідку, нагрійте на вогні середньої інтенсивності і посмажте біляші по 5 хвилин з однієї й іншої сторони. Фарш за цей час встигне приготуватися.

Оцените статью
Добавить комментарий