Думаєте, якою б такою цікавою стравою прикрасити новорічний стіл? А як щодо салату «Швейцарський»? Він ідеально підходить – простий у приготуванні, не вимагає використання складних інгредієнтів, але при цьому відрізняється цікавим смаком! Я постійно його готую, і вам рекомендую. Рецепт – простіше нікуди.
Вам буде потрібно наступний набір продуктів:
- якісна біла цибуля – 120 г;
- філе курки – 250 г;
- печериці – 400 г;
- швейцарський сир – 200 г;
- солоні хрусткі огірочки – 100 г;
- кріп – за бажанням;
- майонез – для заправки.
Спочатку наріжте гриби і обсмажте їх на сухій сковороді. Важливо, щоб волога повністю з них випарувалася і залишився готовий, рум’яний продукт. Лише за кілька хвилин до вимкнення плити додайте трохи олії, перцю і солі, якщо хочеться домогтися більш насиченого смаку.
До грибів додайте максимально дрібно нарізану цибулю. Перемішайте масу і смажте до готовності.
Одержаний фарш викладіть на паперовий рушник, щоб воно увібрало в себе надлишки жиру. Розлад від важкої їжі в Новий рік нікому не потрібно, вірно?
Огірки (свіжі або солоні) наріжте брусочками. Вони повинні бути якомога більш тонкими.
Відварене, заздалегідь охолоджене філе наріжте на шматочки середнього розміру.
Кріп подрібніть, а сир – грубо натріть.
Інгредієнти готові! Залишилося лише зібрати салат. Щоб усе виглядало красиво і порційно, візьміть прозорі креманки і викладіть в них компоненти в наступній послідовності: куряче філе, огірок, гриби, сир.
Між кожним шаром важливо укладати трохи майонезу. А зверху, прямо на сирі, красиво розподіліть кріп.
От і все! Креманки відправте на пару годин в холодильник, а потім можна подавати!