На новорічний стіл обов’язково приготую салат “Швейцарський”

Кулінарія

Думаєте, якою б такою цікавою стравою прикрасити новорічний стіл? А як щодо салату «Швейцарський»? Він ідеально підходить – простий у приготуванні, не вимагає використання складних інгредієнтів, але при цьому відрізняється цікавим смаком! Я постійно його готую, і вам рекомендую. Рецепт – простіше нікуди.

Вам буде потрібно наступний набір продуктів:

  • якісна біла цибуля – 120 г;
  • філе курки – 250 г;
  • печериці – 400 г;
  • швейцарський сир – 200 г;
  • солоні хрусткі огірочки – 100 г;
  • кріп – за бажанням;
  • майонез – для заправки.

Спочатку наріжте гриби і обсмажте їх на сухій сковороді. Важливо, щоб волога повністю з них випарувалася і залишився готовий, рум’яний продукт. Лише за кілька хвилин до вимкнення плити додайте трохи олії, перцю і солі, якщо хочеться домогтися більш насиченого смаку.

До грибів додайте максимально дрібно нарізану цибулю. Перемішайте масу і смажте до готовності.

Одержаний фарш викладіть на паперовий рушник, щоб воно увібрало в себе надлишки жиру. Розлад від важкої їжі в Новий рік нікому не потрібно, вірно?

Огірки (свіжі або солоні) наріжте брусочками. Вони повинні бути якомога більш тонкими.

Відварене, заздалегідь охолоджене філе наріжте на шматочки середнього розміру.

Кріп подрібніть, а сир – грубо натріть.

Інгредієнти готові! Залишилося лише зібрати салат. Щоб усе виглядало красиво і порційно, візьміть прозорі креманки і викладіть в них компоненти в наступній послідовності: куряче філе, огірок, гриби, сир.

На новорічний стіл обов'язково приготую салат "Швейцарський"

Між кожним шаром важливо укладати трохи майонезу. А зверху, прямо на сирі, красиво розподіліть кріп.

На новорічний стіл обов'язково приготую салат "Швейцарський"

От і все! Креманки відправте на пару годин в холодильник, а потім можна подавати!

Оцените статью
Добавить комментарий