М’ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

Кулінарія

Всім привіт! Сьогодні я розповім, як готувати оригінальні відбивні з сирною, ароматною і пікантною начинкою. Зараз літо – всі ніби збожеволіли на барбекю. Цей рецепт сподобається тим, хто шукає, що можна приготувати замість котлет і шашлику. Давай урізноманітимо звичне меню новою оригінальною стравою.

ЩО МОЖНА ПРИГОТОВИТЬ ЗАМІСТЬ КОТЛЕТ і ШАШЛИКУ

Приготування відбивних з сиром не займе багато часу. Ця страва виходить дуже ситною і калорійною. Вона підійде в якості основної страви або закуски до столу.

СКЛАДОВІ

  • 3 шматка м’яса
  • 1 головка цибулі
  • 2 відварені картоплини
  • помідор
  • 4 ст. л. сметани або майонезу
  • 100 г сиру
  • 2 ч. л. гірчиці
  • сіль
  • перець
  • зелень
  • спеції

Приготування

Беремо м’ясо і гарненько відбиваємо. Можна взяти свинину або курку. Потім солимо, перчимо, додаємо до нього спеції і залишаємо маринуватися.

М'ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

Підготовлюємо овочі: цибулю нарізаємо кільцями, а помідор – маленькими кружечками.

М'ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

М'ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

Беремо деко, застеляємо його папером для випікання і викладаємо колечка цибулі, а на них кладемо відбивні. Змащуємо м’ясо гірчицею і викладаємо колечка з помідорів. Також помідори потрібно змастити подрібненим часником, посолити, поперчити за смаком.

М'ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

Беремо картоплю і відварюємо в мундирах. Потім тремо на середній тертці і посипаємо помідори. Також картопляний шар потрібно змастити сметаною або майонезом – за смаком. Щоб страва вийшла менш калорійною, краще використовувати нежирну сметану.

М'ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

М'ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо блюдо запікатися на 40 хвилин. За п’ять хвилин до закінчення готування відбивні потрібно посипати тертим сиром – вийде неймовірно смачно.

Між іншим, для того щоб м’ясо не пригоріло, деко можна накрити фольгою. Але потрібно обов’язково зняти її за 10-15 хвилин до закінчення запікання. Наш страва готова, можна подавати на стіл і пригощати гостей.

М'ясо, яке виходить смачніше котлет і шашлику

Оцените статью
Добавить комментарий