Легка і проста закуска – мариновані печериці

Кулінарія

Готую шалено смачні мариновані грибочки за рецептом своєї подруги. Вони виходять набагато смачніше тих, що стоять на полицях в магазині!

Необхідні продукти:

  • 1 кг свіжих печериць (я завжди беру найдрібніші);
  • 6 столових ложок оцту;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 столова ложка солі;
  • 3 лаврові листки;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 7 горошин чорного перцю.

Покроковий процес приготування:

Гриби я гарненько мию, видаляю зайве на ніжках. Якщо трапляються великі, розрізаю їх навпіл або на 4 частини.

Часник очищаю і нарізаю великими шматочками.

Беру каструлю і змішую в ній олію з оцтом. Туди ж висипаю цукор, сіль і часник. Викладаю в маринад печериці та ставлю на вогонь.

Води не додаю ні в якому разі! Гриби дадуть рідину. Коли все закипить, додаю перець, лавровий лист і закриваю кришкою. Варитися грибочки повинні 10 хвилин, в цей час я їх не чіпаю.

Після закінчення часу вимикаю вогонь, перекладаю гриби в банки і заливаю їх маринадом. На ніч ставлю в холодильник, а вже на наступний день подаю їх до столу, додавши цибульки і зелені!

Спробуйте ці грибочки, вам обов’язково сподобаються! Приємного вам апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий