Курячі котлети на пару з начинкою без запікання

Кулінарія

Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильно, то знаєте, що смажена їжа не кращим чином позначається на здоров’ї. Тому, кількість смажених продуктів краще мінімізувати, і, хоча б, готувати їх в духовці. Сьогодні ми розповімо, як приготувати фаршировані курячі котлети на пару без яєць і хліба.

Такі котлети будуть із задоволенням їсти навіть найменші члени родини. А ще вам не доведеться довго розігрівати духовку, адже котлети готуються 20-30 хвилин.

Складові

  • Курячий фарш – 500 г
  • Морква – 200 г
  • Базилік – 1 Пуч.
  • Часник – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 3 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Ретельно промийте листя базиліка і подрібніть їх в пюре з 2 ст. л. оливкової олії в ступці або блендері. Додайте 1 зубчик часнику і знову подрібніть масу, додавши туди сіль і перець за смаком.

Залийте курячий фарш приготованою сумішшю з базиліка. Перемішайте масу до однорідності. Потім додайте в фарш панірувальні сухарі і знову все добре перемішайте.

Курячі котлети на пару з начинкою без запікання

На пергамент викладіть 1/3 фаршу і розкачайте його качалкою або розподіліть по пергаменту руками.

Натріть на великій тертці моркву і викладіть 1 ст. л. моркви на фарш. Загорніть фарш ковбаскою і обгорніть пергаментом.

Курячі котлети на пару з начинкою без запікання

Виконайте те ж саме з рештою фаршем. У вас вийде три великі фаршировані котлети. Їх покладіть на розпечену сковороду суху і налийте в неї 100 мл води.

Курячі котлети на пару з начинкою без запікання

Готуйте котлети під закритою кришкою на середньому вогні 20 хвилин.

Курячі котлети на пару з начинкою без запікання

Курячі котлети на пару виходять м’якими і соковитими. Чудовий рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу і не хоче зайвий раз включати духовку. На гарнір можна приготувати картоплю або макарони, що вам більше до душі. Обов’язково полийте котлети улюбленим соусом. Смачного.

Оцените статью
Добавить комментарий