Картопля фрі без шкоди для здоров’я

Кулінарія

Готую практично картоплю фрі без олії. Виходить дуже смачно!

Картопля нарізаю на шматочки (як зазвичай для картоплі фрі – брусочками). Добре промиваю (кілька разів), заливаю водою і залишаю на 20 хвилин.

Ділю картоплю на 3 частини. Приготую три різних заправки. Три абсолютно різні смаки.

В кінці статті напишу всі три рецепта. Вони всі три добрі. Навіть складно вибрати, який краще.

Сіль відразу не додаю! Додаю спеції до картоплі і гарненько перемішую.

Викладаю в чашу аерофритюрниці. Можна використовувати аерогриль.

Готую 20 хвилин при температурі 200 градусів. Готову картоплю викладаю на тарілку і тільки тепер солю.

Інгредієнти

Перший рецепт

  • Картопля – 500-600 г
  • Олія соняшникова – 1 ст..л. (неповна)
  • Чабер – 0,5 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Мускатний горіх – дрібка
  • Коріандр (у мене горошком) – 1 ч.л. (потовкти у ступці)

Другий рецепт

  • Картопля – 500-600 г
  • Олія соняшникова – 1 ст..л. (неповна)
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Червоний гострий перець – 1/3 ч.л.
  • Цибуля сушена – 1 ч.л.
  • Суміш перців – дрібка

Третій рецепт

  • Картопля – 500-600 г
  • Олія соняшникова – 1 ст..л. (неповна)
  • Кріп сушений – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – 0,5 ч.л.

Я раніше так і робила. Для цього викладаю картоплю на деко (бажано використовувати силіконовий килимок або пергамент). Тут важливо! Пергамент потрібно брати доброї якості (гладенький) або змастити папір олією, щоб картопля не прилипала.

Готую картопля в духовці 25-30 хвилин, постійно перемішуючи. Температуру виставляю 220 градусів.

Оцените статью
Добавить комментарий