Я його знайшла: ідеальне універсальне тісто! Пиріжки з будь-якою начинкою, смачніші на другий день

Кулінарія

Таке тісто чудово підходить до самих різних начинок і ви можете випікати і смажити не тільки пиріжки, але і пироги, рулети.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 250 мл;
  • дріжджі сухі, 2 ч.л;
  • цукор, 2 ч.л;
  • сіль – дрібка;
  • яйце, 1 шт;
  • сметана, 4 ст.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • борошно, близько 3 склянок.

Для приготування начинки необхідно:

  • куряча печінка, 500 г;
  • морква, 1 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • сіль і перець.

Процес приготування

Обсмажуємо моркву шматочками, викладаємо печінку, перемішуємо і обсмажуємо до готовності.

Солимо і перчимо, додаємо цибулю півкільцями, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин, перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин. Охолоджуємо.

Дріжджі змішуємо з цукром і парою ложок борошна.

Вливаємо трохи теплого молока, перемішуємо і накриваємо, залишаємо на 5 хвилин.

Яйце збиваємо з сіллю і жирною сметаною, олією, вливаємо тепле молоко, перемішуємо.

У цю масу викладаємо опару і перемішуємо.

Всипаємо частинами просіяне борошно, вимішуємо м’яке і піддатливе тісто.

Накрити тісто і залишити в теплому місці на 1 годину.

Начинку подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубкою, пробуємо на сіль і якщо потрібно, досолюємо.

Порада: якщо начинка надто суха, додаємо вершкове масло або бульйон від печінки з овочами.

Формуємо пиріжки з начинкою. Якщо ви будете випікати в духовці, залишаємо на 15 хвилин, потім змащуємо збитим жовтком і випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.

Якщо ви смажите на сковорідці, тоді обсмажуємо в соняшниковій олії.

Я його знайшла: ідеальне універсальне тісто! Пиріжки з будь-якою начинкою, смачніші на другий день

Оцените статью
Добавить комментарий