Таке тісто чудово підходить до самих різних начинок і ви можете випікати і смажити не тільки пиріжки, але і пироги, рулети.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 250 мл;
- дріжджі сухі, 2 ч.л;
- цукор, 2 ч.л;
- сіль – дрібка;
- яйце, 1 шт;
- сметана, 4 ст.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- борошно, близько 3 склянок.
Для приготування начинки необхідно:
- куряча печінка, 500 г;
- морква, 1 шт;
- цибуля, 2 шт;
- сіль і перець.
Процес приготування
Обсмажуємо моркву шматочками, викладаємо печінку, перемішуємо і обсмажуємо до готовності.
Солимо і перчимо, додаємо цибулю півкільцями, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин, перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин. Охолоджуємо.
Дріжджі змішуємо з цукром і парою ложок борошна.
Вливаємо трохи теплого молока, перемішуємо і накриваємо, залишаємо на 5 хвилин.
Яйце збиваємо з сіллю і жирною сметаною, олією, вливаємо тепле молоко, перемішуємо.
У цю масу викладаємо опару і перемішуємо.
Всипаємо частинами просіяне борошно, вимішуємо м’яке і піддатливе тісто.
Накрити тісто і залишити в теплому місці на 1 годину.
Начинку подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубкою, пробуємо на сіль і якщо потрібно, досолюємо.
Порада: якщо начинка надто суха, додаємо вершкове масло або бульйон від печінки з овочами.
Формуємо пиріжки з начинкою. Якщо ви будете випікати в духовці, залишаємо на 15 хвилин, потім змащуємо збитим жовтком і випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
Якщо ви смажите на сковорідці, тоді обсмажуємо в соняшниковій олії.