Як приготувати ідеальні оладки! Ділюся рецептом

Різне

Ми часто смажимо оладки, однак вони не завжди виправдовують наші очікування.

Хитрощі приготування оладок:

  • Кефір потрібно використовувати кімнатної температури або злегка теплий, тоді оладки будуть пухкими та ніжними.
  • Заміси тісто та відклади його в сторону на пів години.

Важливо!

Не потрібно перемішувати тісто після того, як воно постояло.

Оладки зазвичай смажать на середньому вогні та при закритій кришці. Коли вони стануть золотого кольору, а на поверхні з’являться дірочки, тоді слід перевертати.

Оладки на кефірі

Складові:

  • 0,5 л кефіру
  • 1 яйце
  • 1-1,5 ст.л. цукру
  • 1/3 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. соди
  • 350 г борошна

Рецепт приготування

  1. Змішуємо в глибокій мисці кефір, яйця, цукор та сіль та все збиваємо вінчиком. Потім додаємо просіяне борошно та соду разом й замішуємо тісто.
  2. Воно може бути досить густим — продовжуйте місити, адже потім цього не можна буде робити.
  3. Після цього тісто відкладаємо на 15 — 30 хвилин. Саме в цей час буде відбуватися реакція соди з кефірною кислотою.
  4. Тісто має трішки піднятися, а структура стане клейкою. Тоді включаємо плиту та ставимо мокру сковорідку. Після того, як вона просохне, наливаємо олію.
  5. Олія має нагрітися. Тоді ложкою потрібно набирати тісто біля стінки миски й викладати на сковороду. Ні в якому разі не струшуйте та не рвіть.
  6. Смажте повільно та памятайте, що зі зворотного боку вони обсмажуються швидше. Виклали — смажите. Повільно. Дивіться на оладки — по них стає зрозуміло, коли їх пора перевертати.
  7. Враховуйте, що оладки збільшаться в розмірі у два рази і тому дотримуйтеся дистанції при викладанні тіста на сковороду.
  8. Знімайте готові оладки зі сковороди та долийте олії, щоб відновився попередній рівень. Одразу переходьте до смаження другої партії.
  9. Викладайте оладки на паперові рушники, щоб вони увібрали зайвий жир.

Смачного!

Джерело

Оцените статью
Добавить комментарий