Хрусткий салат Вітамінка з пекінською капустою, огірком і яскравими перцями

Кулінарія

Яскравий, хрусткий, соковитий, весняний, а головне дуже смачний і корисний овочевий салат з пекінською капустою і огірком!

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 150 г.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1-2 шт.
  • Зелена цибуля – 3 гілочки (будь-яка зелень)

Заправка:

  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія (у мене оливкова) – 3-4 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л. по бажанню
  • Часник подрібнений – 1 зубчик
  • Сіль, перець за смаком
  • Мед – 1 ч. л. (або 1 ст. л. цукру) за бажанням

Покроковий процес приготування:

Заправка для салату. Змішати в мисці олію, соєвий соус, лимонний сік, часник, мед, сіль і перець за смаком.

Нарізати тонкими смужками пекінську капусту.

Моркву натерти на тертці для корейської моркви, можна нарізати ножем тонкою соломкою.

Болгарський перець очистити від насіння, нарізати соломкою.

Огірок тонко нарізати на пластини, а потім соломкою.

Нарізати зелену цибулю. У цей салат можете використовувати будь-яку зелень яку ви любите.

З’єднати всі овочі, додати підготовлену заправку, солимо до смаку. Салат подавайте відразу на стіл, не затягуйте, а то овочі почнуть розмокати. Дуже соковитий, хрусткий і корисний салат готовий!

Оцените статью
Добавить комментарий