Готую мариновані помідори навпіл з цибулею: нам подобається більше, ніж просто помідори

Кулінарія

У рецепті немає нічого незвичайного, за винятком того, що помідори і цибулю я беру порівну. За даним рецептом я консервую зазвичай помідори черрі і цибулю намагаюся теж вибрати невеликого розміру. Але якщо маленької немає, то можна розрізати її на кілька частин.

Які інгредієнти знадобляться (розраховано на дві баночки об’ємом 1 літр):

  • 800 г помідорів черрі;
  • 800 г цибулі маленького розміру;
  • Один солодкий перець;
  • Петрушка, кріп;
  • 20 горошин чорного перцю;
  • 20 горошин коріандру;
  • 10 горошин запашного перцю;
  • 4-6 зубців часнику.

Складові маринаду:

  • 50 мл 9% -ого оцту;
  • Один літр води;
  • Дві стол. ложки з верхівкою цукру;
  • Два лаврових листочка;
  • Дві стол. з верхівкою солі.

Переходимо до процесу консервування

Насамперед покладіть в баночку всі спеції, часник і кілька шматочків солодкого перчика.

Після цього наповніть ємність наполовину цибулею. Тепер черга черрі, тільки перед цим проколіть їх за допомогою вилки там, де плодоніжка, щоб шкірка не тріснула, коли будете заливати кип’яток.

Залийте овочі кип’ятком і прикрийте кришками. Залиште на 10-15 хвилин і після вилийте воду в каструлю.

Якщо води вийшло менше, ніж 1 літр, то долийте. Додайте всі інгредієнти для маринаду, перераховані вище. Помістіть на вогонь і нехай закипить.

В цей час залийте ще раз овочі кип’ятком і знову хай постоять 10 хвилин. Після цього вилийте воду в мийку, вона не потрібна.

Тепер налийте бурхливий маринад в ємності і відразу закатати кришками, які повинні бути стерильними. Переверніть і загорніть у щось тепле. Нехай остигають.

Оцените статью
Добавить комментарий