Готуємо кілька видів ковбасок про запас. Такі домашні смачні ковбаски ви можете наготувати і покласти на зберігання в морозильну камеру і в міру. Будете виймати і пригощати сім’ю.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо, 1 кг;
- гречка, 1 кг;
- картопля, .5 кг;
- цибуля, 3 кг;
- гриби, 2 кг;
- сіль, перець, паприка, прованські трави і спеції, часник за смаком;
- кишка для ковбасок, 8 м.
Процес приготування
Продукти беріть в будь-якій кількості, я вам привожу просто приклад.
Картоплю і гречку відварюємо до готовності. Додавайте спеції.
М’ясо також обварюються майже до готовності у воді зі спеціями і сіллю.
Цибулю ріжемо великим кубиком, гриби невеликими шматочками.
Цибулю подрібнюємо за допомогою блендера і обсмажуємо на соняшниковій олії.
Порада: можете просто нарізати цибулю дрібним кубиком.
Картоплю перетворюємо в пюре і додаємо трохи обсмаженої цибулі.
Пробуємо пюре і гречку на сіль. М’ясо ріжемо дрібними шматочками.
Гриби також обсмажуємо до випаровування рідини. В кінці солимо і вливаємо трохи соняшникової олії, щоб гриби стали рум’яними.
Беремо прованські трави, часник, будь-які спеції за смаком, змішуємо їх з цибулею.
Цибулю ділимо на 4 частини приблизно.
Одну частину змішуємо з картоплею, другу з гречкою.
М’ясо змішуємо з картоплею.
Гриби додаємо в гречку.
Кишку встановлюємо на м’ясорубку і начиняє її картоплею з м’ясом і потім другу кишку гречкою з грибами.
У міру заповнення кишки, робимо проколи зубочисткою щоб вийшло повітря і перекручуємо ковбаски.
Розкладаємо по пакетам і відправляємо в морозильну камеру.
Коли ви захочете їх приготувати, викладаємо в сковороду і наливаємо трохи солоної воду, щоб вона трохи покрила ковбаски, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин.
Потім зливаємо воду, що залишилася, наливаємо соняшникову олію і обсмажуємо.
Подаємо з салатами, гарнірами, консервованою закускою.
Заморожуйте порційно, щоб не різати сосиски морожених і не порушувати цілісність кишки.