Дуже яблучний пиріг: рецепт приготування

Кулінарія

Дуже яблучний пиріг на смак схожий на суфле. Він дуже соковитий і ароматний.

Продукти (на 4 порції)

  • Яблука – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 70 г
  • Цукор – 70 г
  • Горіхи грецькі – 50-60 г
  • Ізюм – 50 г
  • Розпушувач – 0,5 ч. л. без верху
  • Сіль – 2 дрібка
  • Олія соняшникова – 50 мл
  • Цукрова пудра – для посипання

Куряче яйце розбийте в глибоку ємність, всипте туди ж сіль і цукровий пісок. Ретельно збийте вінчиком або виделкою.

Влийте в яєчну масу соняшникову олію без запаху. Ще раз збийте.

Грецькі горіхи підсушіть і подрібніть, але не в пил, а у велику крихту.

Яблука очистіть від шкірки, наріжте на четвертинки і видаліть з них насіння. Промийте у воді і наріжте дрібними кубиками.

У яєчно-масляну масу всипте подрібнені горіхи, додайте родзинки.

Додайте нарізані яблука і пшеничне борошно з розпушувачем. Ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки.

Викладіть тісто у форму. Змащувати форму не потрібно, так як в складі тіста вже присутня олія. Запечіть пиріг в духовці при 180 градусах близько 20 хвилин, стежачи за його поверхнею. Дайте десерту як слід підрум’янитися, щоб він і всередині пропікся.

Подайте готовий яблучний пиріг до столу, присипавши його цукровою пудрою. Подавати його рекомендується з філіжанкою запашної кави або чаю прямо в формі, щоб кожен викладав собі порцію.

Оцените статью
Добавить комментарий