Цукати з гарбуза: осінню цукерки не купую! Просто, смачно і недорого

Кулінарія

Такі смачні, красиві, бурштинові цукерки з гарбуза, я почала робити за порадою подруги і ви знаєте, тепер всім раджу. Це перевірений і смачний рецепт солодощів, які діти з великим задоволенням їдять. Цукерки щільні, з легким ароматом карамелі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гарбуз, 1 кг;
  • цукор, 300-400 г;
  • апельсин або лимон, 1-1.5 шт;
  • кориця, чверть ч.л;
  • гвоздика, 1-2 шт;
  • лимонна кислота, чверть ч.л;
  • вода, 150-200 мл.

Процес приготування

Звичайно, швидко такі цукати ви не приготуєте, але повірте, весь витрачений час, того буде коштувати.

Гарбуз очищаємо і ріжемо на середні шматочки. Враховуйте, що коли вони почнуть висихати, вони зменшуватимуться.

Укладають шматочки в ємність, нарізаю скибочками апельсин або лимон, додаю цукор і дрібку солі для яскравого смаку. Добре перемішуємо і накриваємо кришкою, залишаємо на 6 годин, щоб гарбуз пустила сік.

Цукати з гарбуза: осінню цукерки не купую! Просто, смачно і недорого

Якщо ви бачите, що соку зовсім мало, долийте трохи води.

Додаємо гвоздику і корицю, лимонну кислоту і доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин.

Цукати з гарбуза: осінню цукерки не купую! Просто, смачно і недорого

Знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо повністю остигати.

Знову ставимо на вогонь і варимо після закипання 5 хвилин. Знімаємо з плити і охолоджуємо.

Таки варю 5 хвилин – залишаю охолоджуватися, зробіть рази 4, поки гарбуз не стане прозорого бурштинового кольору і не стане щільним.

Цукати з гарбуза: осінню цукерки не купую! Просто, смачно і недорого

Викладаємо гарбуз в сито, щоб він весь добре стік.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо шматочки гарбуза.

Цукати з гарбуза: осінню цукерки не купую! Просто, смачно і недорого

Висушуємо гарбуз при 60 – 70 градусів з відкритими дверцятами.

Можна висушувати просто при кімнатній температурі, але це буде довше або в сушарці для овочів і фруктів.

Зберігаємо в скляній тарі з кришкою.

За бажанням, перш ніж скласти цукати, обваляйте їх в суміші цукрової пудри і крохмалю.

Цукати з гарбуза: осінню цукерки не купую! Просто, смачно і недорого

Оцените статью
Добавить комментарий