Такі смачні, красиві, бурштинові цукерки з гарбуза, я почала робити за порадою подруги і ви знаєте, тепер всім раджу. Це перевірений і смачний рецепт солодощів, які діти з великим задоволенням їдять. Цукерки щільні, з легким ароматом карамелі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- гарбуз, 1 кг;
- цукор, 300-400 г;
- апельсин або лимон, 1-1.5 шт;
- кориця, чверть ч.л;
- гвоздика, 1-2 шт;
- лимонна кислота, чверть ч.л;
- вода, 150-200 мл.
Процес приготування
Звичайно, швидко такі цукати ви не приготуєте, але повірте, весь витрачений час, того буде коштувати.
Гарбуз очищаємо і ріжемо на середні шматочки. Враховуйте, що коли вони почнуть висихати, вони зменшуватимуться.
Укладають шматочки в ємність, нарізаю скибочками апельсин або лимон, додаю цукор і дрібку солі для яскравого смаку. Добре перемішуємо і накриваємо кришкою, залишаємо на 6 годин, щоб гарбуз пустила сік.
Якщо ви бачите, що соку зовсім мало, долийте трохи води.
Додаємо гвоздику і корицю, лимонну кислоту і доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин.
Знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо повністю остигати.
Знову ставимо на вогонь і варимо після закипання 5 хвилин. Знімаємо з плити і охолоджуємо.
Таки варю 5 хвилин – залишаю охолоджуватися, зробіть рази 4, поки гарбуз не стане прозорого бурштинового кольору і не стане щільним.
Викладаємо гарбуз в сито, щоб він весь добре стік.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо шматочки гарбуза.
Висушуємо гарбуз при 60 – 70 градусів з відкритими дверцятами.
Можна висушувати просто при кімнатній температурі, але це буде довше або в сушарці для овочів і фруктів.
Зберігаємо в скляній тарі з кришкою.
За бажанням, перш ніж скласти цукати, обваляйте їх в суміші цукрової пудри і крохмалю.