Це просто бомба! Неймовірно смачний торт Карпатка

Кулінарія

Неймовірно ніжний і легкий польський заварний торт Карпатка. Словами неможливо передати наскільки смачний цей торт, він просто тане в роті. М’які, повітряні коржі в поєднанні з найніжнішим заварним кремом роблять цей торт безперечно одним із найсмачніших.

Торт дуже просто і легко приготувати, з доступних інгредієнтів, обов’язково спробуйте – це шалено смачно.

Для приготування потрібна форма діаметром 22 см

Необхідні продукти:

Для коржів

  • 80 г молока
  • 80 г води
  • 100 г борошна
  • 70 г вершкового масла
  • 3 шт. яйця
  • 0,5 ч.л. цукру
  • дрібка солі

Для крему

  • 500 г молока
  • 2 шт. яйця
  • 160 г вершкового масла 82,5% (кімнатної температури)
  • 140 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю

Для начинки (за бажанням)

  • 100 г ягід (у мене полуниця)

Для посипання

  • 1 ст.л. цукрової пудри

Покроковий процес приготування:

1. Приготувати основу для заварного крему. В першу чергу нагріти молоко до гарячого стану (не кип’ятити!).

2. Яйця змішати зі звичайним і ванільним цукром і кукурудзяним крохмалем. Змішати.

3. Додати тоненькою цівкою гаряче молоко, при постійному помішуванні, щоб яйця не згорнулися. Перемішати.

4. Перелити в каструлю і поставити на середній вогонь. При постійному помішуванні варити до густого стану, поки почнуть з’являтися бульбашки. Зняти з вогню.

5. Охолодити. Щоб основа для крему не обвітрилася, потрібно накрити її харчовою плівкою, так щоб вона стикалася з кремом.

6. Для приготування тіста. Змішати молоко, воду, вершкове масло, цукор і сіль. Поставити на вогонь.

7. Коли масло розтане, додати просіяне борошно. Постійно помішуючи заварити тісто.

8. За консистенцією воно повинно стати однорідним і еластичним.

9. Перекласти тісто в інший посуд, дати йому охолонути.

10. Коли тісто охололо, додати яйця. Додавати слід по одному яйце, ретельно вмішуючи в тісто кожне до однорідності.

11. Підготувати форму для запікання діаметром 22 см, застелити дно пергаментом.

12. Тісто розділити на дві частини. Кожну частину розподілити по дну форми.

13. Запекти в духовці, розігрітій до 190 градусів, до рум’яного кольору (приблизно 15-20 хвилин). Готовим коржам дати охолонути.

14. Для крему, збити до світлого кольору вершкове масло (масло повинно бути кімнатної температури).

15. При постійному збиванні додавати по 1 ложці основи для крему. Кожну ложку додавати після того як добре перемішалася попередня.

16. Нарізати полуницю на невеликі часточки.

17. Роз’ємну форму для торта обернути харчовою плівкою.

18. На дно викласти один корж.

19. Змастити його невеликою кількістю крему.

20. Викласти ягоди.

21. Поверх ягід викласти крем.

22. Накрити другим коржем і добре утрамбувати, щоб крем рівномірно розподілився. Відправити в холодильник мінімум на 3-4 години, в ідеалі на ніч, щоб крем застиг.

23. Готовий торт звільнити з форми. Посипати цукровою пудрою і прикрасити як кому подобається.

Оцените статью
Добавить комментарий