Бабусин рецепт квашеної капусти. Простий та смачний

Різне

Багато хто з нас квасить капустую. В цій статті ми розповімо про рецепт квашеної капусти наших бабусь.

На якийсь час повернемся на бабусину кухню. За часів дитинства в селах капусти квасили багато.

Виявляється німці, французи і англійці теж не дурні і люблять квашену капусту не менш.

Бабусин рецепт

Він найпростіший і найсмачніший: капуста завжди виходить хрусткою, смачною, в міру кислою і не сірою. До картопельки саме воно!

Ех, слинки побігли, давайте вже швидше готувати!

На 3-х літрову банку зазвичай йде 3,5-4 кг капусти і 500-600гр моркви.

Для квашення завжди вибираєм качани не цілу, а більш плоскі і максимально білі (не зелені).

Шаткуєм капусту: я це роблю по-старому – просто ножем, а ви можете скористатися будь-яким зручним способом.

Моркву трем на крупній тертці.

До підготовлених овочів додаєм сіль (3 ст. Л з гіркою) і цукор (5-6 ст. Л).

Нашатковані 4 кг капусти – це великий обсяг, і вимішувати його в мисці не дуже зручно, тому робіть це просто на кухонному столі.

Перемішуєм ретельно, але при цьому намагаємся не сильно м’яти.

Капуста з сіллю і цукром починає швидко пускати сік. Якщо її відразу сильно пом’яти – вона буде менш хрусткою.

Підготовлену капусту викладаєм в чисту суху банку.

Викладаєм шарами, прокладаючи між ними по 2-3 лаврових листки і 4-5 горошин чорного перцю.

Кожен стій гарненько утрамбовують. Сік, який встиг стекти з капусти за цей час, теж виливаєм у банку.

Готову банку на 2-3 дні залишаєм на столі. Перший час з’являється піна і виділяється сік, тому банку обов’язково ставим в миску.

Два-три рази на день капусту до дна протикаєм дерев’яною паличкою (для виходу вуглекислого газу).

Коли бродіння зійде нанівець, банку накриваєм капроновою кришкою і прибираєм в холодильник.

А тепер про Бабусині хитрощі!

Бабуся завжди вставляла в капусту осикові гілочки. Уже й не знаєм чому, але завдяки осиковим гілочках на поверхні капусти ніколи не з’являється цвіль. З ними капуста зберігається до самого літа, абсолютно не змінюючи своїх смакових якостей.

Кухня без кордонів Олени Танько

Rate article
Залишити відповідь