Складові:
- Листкове тісто – 300 г
- Шинка – 250 г
- Сир твердий – 400 г
- Яйце – 1 шт.
Приготування:
1. Листкове тісто розморозити до м’якості.
2. Дошку присипте борошном. Викладіть на неї тісто і розкачайте його в тонкий пласт товщиною 1-1,5 см.
3. На тісто викладіть нарізану шинку. Важливо нарізати шинку тонко.
4. Візьміть сир. У продажу є упаковки, коли сир нарізаний на пластини. Замість твердого сиру можна взяти пластинки плавленого бутербродного сиру. Шинку накрийте пластинками сиру.
5. Поверніть тісто в рулет так, щоб начинка не виглядала. Закріпіть краї і шов рулету.
6. Наріжте рулет на шматочки, кожен по 3-4 см в ширину.
7. Викладіть рулетики на деко, застелене пергаментом для випічки. Змастіть їх збитим яйцем.
8. Розігрійте духовку до 200ºC. Випікайте в духовці 15 хвилин до характерного рум’яного кольору. Смачного!