Замість пиріжків! Вся сім’я підсіла: коржі на сковороді з різними начинками

Кулінарія

Смачні коржі на кефірі з різними начинками готуються просто і швидко, без зайвих турбот. Змінюючи продукти для наповнення коржів, можна кожного разу подавати нову страву.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 300 мл;
  • сіль і сода по 1 ч.л;
  • борошно, близько 400 г;
  • масло вершкове.

Для приготування начинки необхідно :

  • цибуля, 250 г;
  • фарш, 300 г;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • сир сулугуні, 125 г.

Процес приготування

У цій начинці ви можете взяти і звичайний сир, будь на свій смак. Смачно виходить навіть з плавленим.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на олії до готовності.

Додаємо до цибулі фарш і добре перемішуємо, щоб маса не зібралася грудкою.

Солимо і перчимо, додаємо будь-які спеції за смаком, в самому кінці – дрібно порізану зелень. Знімаємо з плити остуджувати.

Теплий кефір, можна нагріти на плиті, солимо і додаємо соду.

Порада: добре перемішайте соду в кефірі, щоб вона рівномірно розійшлася.

Всипаємо частинами борошно і вимішуємо руками.

Муки може знадобитися трохи більше, але не забивайте масу.

Тісто має бути м’яким і не липким, можна змастити олією.

Накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин на столі.

Розкачуємо тісто на посипаний борошном стіл. Ділимо його на 6 частин або менше, більше.

Розкачуємо кожну частину в тонкий корж.

У фарш додаємо тертий сир, перемішуємо.

Викладаємо начинку, формуємо коржик, прокатуємо трохи качалкою, щоб прибрати повітря.

Обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін до рум’яності.

Складаємо стопкою, змащуючи вершковим маслом.

Коржі виходять дуже м’якими, тісто не товсте, начинка прекрасно відчувається. Подаю в гарячому і в холодному вигляді.

Оцените статью
Добавить комментарий