З овочів можна приготувати масу різноманітних закусок і страв. Хочу поділитися дуже простим і смачним рецептом, який вам обов’язково сподобається.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- солодкий перець, 600 г;
- баклажани, 1 кг;
- петрушка, пучок;
- часник, 1 головка;
- сіль перець.
Процес приготування
Баклажани ріжемо соломкою, солимо і відразу починаємо обсмажувати в олії.
Порада: якщо ви боїтеся, що баклажани будуть гірчити, тоді солимо і залишаємо на 30 хвилин, потім промиваємо чистою водою, віджимають і обсмажуємо. Обсмажуємо до рум’яності.
Солодкий перець також ріжемо шматочками і обсмажуємо під кришкою на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Петрушку дрібно січемо.
У форму укладаємо шар баклажанів, посипаємо тертим часником, посипаємо петрушкою і викладаємо шар солодкого перцю.
Чергуючи шари і викладаємо всі овочі. За смаком можете перець солі і перчити.
Накриваємо форму кришкою і ставимо в холодильник настоюватися протягом 2 годин, але смачніше буде, якщо ви промаринуєте овочі трохи довше.
Таку закуску прекрасно подавати до шашлику, запеченої рибі і іншим стравам.