Закуска з болгарського перцю і баклажанів. Простіше не придумаєш

Кулінарія

З овочів можна приготувати масу різноманітних закусок і страв. Хочу поділитися дуже простим і смачним рецептом, який вам обов’язково сподобається.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • солодкий перець, 600 г;
  • баклажани, 1 кг;
  • петрушка, пучок;
  • часник, 1 головка;
  • сіль перець.

Процес приготування

Баклажани ріжемо соломкою, солимо і відразу починаємо обсмажувати в олії.

Порада: якщо ви боїтеся, що баклажани будуть гірчити, тоді солимо і залишаємо на 30 хвилин, потім промиваємо чистою водою, віджимають і обсмажуємо. Обсмажуємо до рум’яності.

Солодкий перець також ріжемо шматочками і обсмажуємо під кришкою на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Петрушку дрібно січемо.

У форму укладаємо шар баклажанів, посипаємо тертим часником, посипаємо петрушкою і викладаємо шар солодкого перцю.

Чергуючи шари і викладаємо всі овочі. За смаком можете перець солі і перчити.

Накриваємо форму кришкою і ставимо в холодильник настоюватися протягом 2 годин, але смачніше буде, якщо ви промаринуєте овочі трохи довше.

Таку закуску прекрасно подавати до шашлику, запеченої рибі і іншим стравам.

Оцените статью
Добавить комментарий