Ароматна, пікантна, хрустка і дуже смачна капуста – це один з найпростіших і корисних капустяних салатів з буряком. У моїй родині його готують не тільки на кожен день, а й подають на святковий стіл і всі гості його люблять.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, третина качана;
- буряк сира і морква, цибуля по 1 шт;
- лимон, 1 \ 2;
- мед, 2 ч.л;
- олія, 3 ст.л;
- сіль, спеції.
Процес приготування
Капусту тонко шаткуємо.
Буряк і моркву тремо на тертці для корейської моркви або просто на крупній тертці.
Порада: постарайтеся вибрати соковитий буряк – як правило, буде темного, насиченого кольору.
Цибулю беріть білу або звичайну, ріжемо тонкими півкільцями.
Змішуємо буряк і моркву, цибулю, капусту.
Для маринаду змішуємо сік половини лимона, рослинне масло, паприку, сіль, ароматні трави і спеції на ваш смак, мед рідкий. Соус добре вимішуємо до однорідності.
Заливаємо салат маринадом, перемішуємо і відправляємо трохи маринуватися.
Чим довше він постоїть і маринується, тим смачніший, духмяний і соковитіший він стане. Тому залиште його хоча б на кілька годин, а в ідеалі – на ніч.
Дуже добре поєднується такий салат з різними м’ясними закусками, шашликами, гарнірами.