Ви зможете з одного плавленого сирка приготувати гору частування до чаю. Ніяких особливих витрат і мінімум часу. Плавлені сирки можуть бути будь-які, головне, щоб якісні і смачні. Ще можете взяти вершковий сир і тоді вийде ще ніжніше.
Які продукти необхідні:
- Сирок плавлений – 70 г;
- Цукор – 30 г;
- Яйце – 1 штука;
- Борошно пшеничне (вищого ґатунку) – приблизно 110 г;
- Пекарський порошок – кавова ложечка з гіркою;
- Цукрова пудра;
- Олія – приблизно 1 склянка.
Якщо ви хочете, то можете доповнити смак і аромат пончиків ваніллю або цедрою апельсина або лимона, яку потрібно натерти за допомогою терки з дрібними вічками або подрібнити за допомогою кавомолки, якщо вона суха.
Переходимо до процесу приготування:
Плавлений сирок потрібно порізати на шматки або просто поламати і скласти в блендер.
У сирок вбити яйце, всипати цукор і включити блендер. Ви повинні отримати однорідну масу.
Якщо немає блендера, то можна натерти сирок, використовуючи терку з дрібними отворами, а яйце і цукор збити окремо. Після все об’єднати.
В інший посуд просіяти 2/3 борошна і з’єднати з пекарським порошком. Розмішати.
У борошняній суміші зробити ямку і вилити в неї сирно-яєчну суміш.
Почати вимішувати тісто, поступово підсипаючи залишки борошна, але не перестарайтеся. У вас повинно вийти ніжне, злегка липке і при цьому м’яке тісто.
Якщо воно у вас вийде щільним і пружним, то пончики вийдуть гумовими.
Залишити тісто на чверть години прямо на робочій поверхні, тільки потрібно його накрити рушником або чимось іншим, щоб воно не обвітрилося.
Якщо у вас немає часу чекати, то можете відразу починати формувати вироби.
Тісто необхідно порізати на маленькі шматочки, які потрібно скачати в тонкі ковбаски товщиною близько 6 мм і довжиною 10-11 см. З’єднати кінці ковбасок, щоб вийшли круглі бублики.
Знадобиться глибока сковорідка або сотейник. Далі потрібно налити в неї олії стільки, щоб воно було на півтора сантиметра висоти посуду.
Поставити на вогонь сильної інтенсивності і добре прогріти. Олія має почати трохи потріскувати. Після цього зменшити вогонь до середньої сили.
Опустити в киплячу олію кілька виробів (вони не повинні торкатися один одного). Смажити пампушки потрібно з однієї й іншої сторони при слабкому кипінні масла до рум’яності. Це приблизно пару хвилин.
Пончики витягувати на одноразові рушники, щоб позбутися від олії.
Пончики подавайте з чаєм, кавою або какао.