З плавленого сирка смажу цілу гору пончиків і без дріжджів. Пишніше просто не буває

Кулінарія

Ви зможете з одного плавленого сирка приготувати гору частування до чаю. Ніяких особливих витрат і мінімум часу. Плавлені сирки можуть бути будь-які, головне, щоб якісні і смачні. Ще можете взяти вершковий сир і тоді вийде ще ніжніше.

Які продукти необхідні:

  • Сирок плавлений – 70 г;
  • Цукор – 30 г;
  • Яйце – 1 штука;
  • Борошно пшеничне (вищого ґатунку) – приблизно 110 г;
  • Пекарський порошок – кавова ложечка з гіркою;
  • Цукрова пудра;
  • Олія – приблизно 1 склянка.

Якщо ви хочете, то можете доповнити смак і аромат пончиків ваніллю або цедрою апельсина або лимона, яку потрібно натерти за допомогою терки з дрібними вічками або подрібнити за допомогою кавомолки, якщо вона суха.

Переходимо до процесу приготування:

Плавлений сирок потрібно порізати на шматки або просто поламати і скласти в блендер.

У сирок вбити яйце, всипати цукор і включити блендер. Ви повинні отримати однорідну масу.

Якщо немає блендера, то можна натерти сирок, використовуючи терку з дрібними отворами, а яйце і цукор збити окремо. Після все об’єднати.

В інший посуд просіяти 2/3 борошна і з’єднати з пекарським порошком. Розмішати.

У борошняній суміші зробити ямку і вилити в неї сирно-яєчну суміш.

Почати вимішувати тісто, поступово підсипаючи залишки борошна, але не перестарайтеся. У вас повинно вийти ніжне, злегка липке і при цьому м’яке тісто.

Якщо воно у вас вийде щільним і пружним, то пончики вийдуть гумовими.

Залишити тісто на чверть години прямо на робочій поверхні, тільки потрібно його накрити рушником або чимось іншим, щоб воно не обвітрилося.

З плавленого сирка смажу цілу гору пончиків і без дріжджів. Пишніше просто не буває

Якщо у вас немає часу чекати, то можете відразу починати формувати вироби.

Тісто необхідно порізати на маленькі шматочки, які потрібно скачати в тонкі ковбаски товщиною близько 6 мм і довжиною 10-11 см. З’єднати кінці ковбасок, щоб вийшли круглі бублики.

З плавленого сирка смажу цілу гору пончиків і без дріжджів. Пишніше просто не буває

Знадобиться глибока сковорідка або сотейник. Далі потрібно налити в неї олії стільки, щоб воно було на півтора сантиметра висоти посуду.

Поставити на вогонь сильної інтенсивності і добре прогріти. Олія має почати трохи потріскувати. Після цього зменшити вогонь до середньої сили.

Опустити в киплячу олію кілька виробів (вони не повинні торкатися один одного). Смажити пампушки потрібно з однієї й іншої сторони при слабкому кипінні масла до рум’яності. Це приблизно пару хвилин.

З плавленого сирка смажу цілу гору пончиків і без дріжджів. Пишніше просто не буває

Пончики витягувати на одноразові рушники, щоб позбутися від олії.

Пончики подавайте з чаєм, кавою або какао.

Оцените статью
Добавить комментарий