Цей ароматний смак нагадає вам ватрушки з дитинства. Ватрушки пекти мене навчила бабуся, тому готувати буду тільки за її рецептом.
Отже, що ж нам потрібно для наших ватрушок:
- 500 грам борошна;
- 100 грам дріжджів;
- 100 грам маргарину;
- 1/2 склянки цукру;
- 4 жовтки;
- 0,5 літра молока;
- 1 яйце для змащування;
- соняшникова олія.
Начинка:
- 600 грам сиру,
- 2 яйця;
- 3/4 склянки сметани;
- сіль.
Отже, приступаємо до найцікавішого етапу
Дріжджі змішуємо з невеликою кількістю борошна, цукром і молоком до густоти сметани, накриваємо і залишаємо в теплому місці.
Коли опара підійде, додаємо борошно, що залишилося, молоко і жовток. Ретельно розтираємо і вибиваємо, поки тісто не стане гладким.
Додаємо розтоплене масло і ще вимішуємо кілька хвилин, потім солимо. Посипаємо борошном тісто, покриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці.
Коли тісто збільшиться вдвічі, викладаємо його на стіл, посипаний борошном, розкачуємо в пласт товщиною 1,5 см, вирізаємо кружечки діаметром 10 см, надрізаємо їх в чотирьох місцях по колу на однаковій відстані на 2-3 см до центру.
На середину кружка кладемо 1 столову ложку начинки. Кожну надрізану частина теста загинаємо середину так, щоб було видно начинку. Ватрушки викладаємо на змащене деко, ставимо в тепле місце.
Коли ватрушки підійдуть, змащуємо їх збитим яйцем, ставимо в добре нагріту духовку на 30 хвилин. Для начинки сир розтираємо з яйцем в однорідну масу, додаємо сіль, сметану і добре перемішуємо. Такі ватрушки можна приготувати з начинкою з м’яса, картоплі або риби.