Варю буряк тільки таким методом: смачно, швидко, без запаху і каструля завжди чиста

Поради

Зараз є безліч методів варіння буряка. Господині його готують в мікрохвильовій печі, мультиварці, духовці. Можливо є ще якісь варіанти, але мені про них невідомо. Але у мене є свій спосіб приготування цього коренеплоду, який мене влаштовує більше, ніж будь-який інший.

У такого методу є багато плюсів:

  • не потрібно потім мити каструлю, адже вона залишається чистою після приготування;
  • немає специфічного запаху буряка, який не всім подобається;
  • варений коренеплід виходить насичено-червоним, тому красиво виглядає в салатах;
  • не вбирає в себе воду, але при цьому соковитий;
  • і найголовніше гідність – приголомшливий смак.

Приступимо до процесу приготування

Буряк потрібно вибирати середнього розміру, і щоб у нього була яскрава бордова шкірка.

Ретельно помийте коренеплоди. Це важливий момент!

Хвостики, якщо вони є, залиште. Це не дасть йому втратити свій красивий колір.

Складіть буряк в чистий без дірок целофановий пакет. На всякий випадок можете скористатися двома.

На 250 грам овочів насипте одну ч. л. цукру. Цукор і власний сік додадуть бурякам чудовий смак.

Варю буряк тільки таким методом: смачно, швидко, без запаху і каструля завжди чиста

Щільно зав’яжіть пакет. Постарайтеся зробити так, щоб усередині було зовсім мало повітря, щоб коренеплоди не спливали. При варінні не буде ніякого запаху, а каструля залишиться чистою, навіть емальована.

Закип’ятіть воду і опустіть в неї пакет з буряком. Даний спосіб допомагає зберегти соковитість буряка.

Варіть 25 хвилин на вогні слабкої інтенсивності.

Варю буряк тільки таким методом: смачно, швидко, без запаху і каструля завжди чиста

Коли буряк буде готовий, дістаньте його з кип’ятку, але не діставайте з пакета.

Варю буряк тільки таким методом: смачно, швидко, без запаху і каструля завжди чиста

Перекладіть його в такому вигляді в холодну воду, щоб вони охололи. Воду міняйте, коли вона буде нагріватися від коренеплодів. Таким чином буряк остигає не більше 10 хвилин.

Варю буряк тільки таким методом: смачно, швидко, без запаху і каструля завжди чиста

Оцените статью
Добавить комментарий