Тушонка з курки для ледачих: відмінний рецепт

Кулінарія

Тушонка – це продукт, який може зберігатися роками в повній цілості. Ця страва на всі випадки життя, м’ясо можна додавати в другі і перші страви, а також подавати самостійно.

Інгредієнти:

  • Курка.
  • Лавровий лист – 1 шт. в кожну банку.
  • Чорний перець горошком – 4-5 горошен в кожну банку.
  • Сіль – по 1 ч. ложці в кожну банку об’ємом 500-700 мл.

Спосіб приготування:

1. Для початку необхідно нарізати курку порційними невеликими шматочками.

2. Спинку, хрящик, останні суглоби відправляю в казан. Вони нам ще знадобляться для приготування бульйону.

3. Банки заздалегідь стерилізуємо, а кришки кип’ятимо. На дно кожної банки відправляємо по одному лавровому листку і по 4-5 шт. чорного перцю горошком. Потім укладаємо курку до половини банки. Укладаємо щільно, злегка утрамбовувавши. Додаємо пів ч. ложки солі. Далі заповнюємо баночку куркою до верху і відправляємо ще пів .ч. ложки солі.

4. Коли всі баночки заповнили, укладаємо на дно широкої і глибокої каструлі рушник і встановлюємо на нього банки з куркою. Накриваємо банки кришками. Наливаємо в каструлю теплу воду по плечики банок. Ставимо на самий повільний вогонь і варимо 3,5 години.

5. Рештки спинки, жир і кісточки ставимо на повільний вогонь, накриваємо кришкою, і тушкуємо так само 3,5 години.

6. Через 3,5 години дістаємо банки, знімаємо кришки і доливаємо навар з казана в баночки. Надалі жир застигне і запечатає доступ повітря до м’яса. Завдяки цьому тушонка буде довше зберігатися. Закриваємо банки кришками і дочекатися повного охолодження. Потім прибрати готову тушонку в холодильник або в холодний погріб.

Тушонка з курки для ледачих: відмінний рецепт

Готова куряча тушонка виходить дуже смачною, домашньою! Така заготовка дуже зручна для будь-яких страв – ситно і швидко! Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий