Такого салату із зелених помідорів ви точно не пробували. Салат розлітається в мить

Кулінарія

Салат із зелених помідорів з болгарським перцем і часником, гострим перцем – це пікантна і дуже ароматна закуска на кожен день або на святковий стіл.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори – 1200 г;
  • солодкий перець – 4 шт;
  • цибуля – 2-3 шт;
  • гострий перець – 1 шт;
  • часник – 1 головка;
  • зелень;
  • цукор – 5 ст.л;
  • сіль – 3 ст.л;
  • оцет 9% – 100 мл;
  • вода – 1200 мл.

Процес приготування

Помідори ріжемо часточками. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Солодкий перець ріжемо тонкою соломкою.

Зелень – кріп, петрушку, базилік на ваш смак дрібно січемо.

Гострий перець ріжемо невеликими шматочками.

Порада: гострий перець ви можете очищати від насіння або якщо любите гостре, тоді залишайте.

Помідори змішуємо з цибулею, солодким перцем і гострим перцем, подрібненим часником.

Перемішувати салат краще руками і залишаємо на 5 хвилин.

У стерилізовані банки розкладаємо салат.

Для маринаду змішуємо воду і сіль, цукор, варимо до розчинення солі та цукру, вливаємо оцет, варимо хвилину і розливаємо по банках до верху.

Накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду до плечиків банок.

Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо до охолодження.

Оцените статью
Добавить комментарий