Справжній вірменський рецепт маринаду для шашлику! Готується дуже швидко!

Кулінарія

М’ясо буде готове всього через 40 хвилин. ОБОВ’ЯЗКОВО спробуйте!

Не секрет, що для кавказців шашлик страва номер один. Пропонований вашій увазі рецепт маринаду, безсумнівно один з кращих.

Колись його секрет був розкритий одним старим вірменським кухарем.

Переваг у цього шашлику відразу кілька:

маринується м’ясо всього близько 40 хвилин;

прожарюється шашлик в півтора, а то й у два рази швидше, ніж звичайний;

залишивши м’ясо в маринаді, його можна до трьох діб зберігати при кімнатній температурі, виключивши тільки потрапляння сонячних променів;

не знадобиться ніяких вин, майонезів, оцту і рідкісних спецій;

в такому маринаді навіть суха яловичина буде дуже хороша.

Вам буде потрібно:

  • коріандр;
  • чорний перець;
  • запашний перець;
  • соняшникова олія;
  • сіль;
  • цибуля.

Перець і коріандр бажано купувати не мелений, але і класти їх у маринад цілком не варто. Їх слід змолоти, але так, щоб помол був грубим. Можна додати трохи кінзи і тархуна. На кожен кілограм м’яса повинно припадати не менше 0,5 кг цибулі.

Спосіб приготування

Взяти емальований посуд і налити туди 200 мл соняшникової олії.

Покласти спеції і додайте сіль. Як слід перемішати і на деякий час залишити просочуватися.

Тим часом порізати цибулю на четвертинки або трохи дрібніше, якщо цибулини великі. Одну маленьку цибулину (або половинку великий) слід дрібно порізати і як слід пом’яти з невеликою кількістю солі.

Покласти цибулю в маринад і грунтовно перемішати.

М’ясо слід порізати на великі шматки, щоб воно були соковитіше (баранину можна різати дрібніше).

Покласти м’ясо в маринад, ретельно «перемішуючи» його руками.

Ті цибулини, які спливають на поверхню, потрібно повернути розрізаною частиною до м’яса і придавити.

Якщо приготування шашлику відкладається, зверху варто підсипати перець і додати олії, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Шашлик на такому маринаді готується швидше тому, що при нагріванні олія витоплюється і прогріває м’ясо зсередини, одночасно з цим не дозволяючи шашлику пересушитися. З цієї ж причини слід уважно стежити, щоб капаюча на вугілля олія не дозволяла розгоратися полум’ю.

Оцените статью
Добавить комментарий