Смачні та незвичайні котлетки – простий рецепт приготування

Котлетки в томатній заливці, рецепт Кулінарія

Котлетки виходять смачні і дуже соковиті. Цю страву можна віднести до розряду «бюджетних», тому що всі продукти використовуються не дорогі і кількість готового продукту досить велика. Котлетки прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром, підійдуть до обіду або вечері.

Необхідні продукти

  • 500 грам фаршу
  • 500 грам капусти
  • 2 курячих яйця
  • 1 цибулину
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія
  • 50 грам вівсяних пластівців
  • сухарі

Для соусу

  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 400 грам томата
  • сіль перець
  • рослинна олія

Капусту нарізаємо дрібними шматочками, цибулю чистимо і нарізаємо невеликим кубиком.

У сковороду наливаємо рослинну олію і кладемо цибулю, обсмажуємо до м’якого стану і додаємо капусту. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до м’якого стану. Готову капусту охолоджуємо.

У чашку кладемо фарш, додаємо капусту, вбиваємо курячі яйця, додаємо вівсяні пластівці, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо руками.

З отриманого фаршу формуємо котлетки.

У сковороду наливаємо рослинну олію і нагріваємо.

Котлетки обвалюємо в сухарях і кладемо на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до рум’яного стану.

Приготуємо зажарку. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиком і обсмажуємо на сковороді до м’якого стану. Додаємо терту моркву і тушкуємо все разом до м’якості. Додаємо томат, сіль і перець за смаком. Все разом тушкуємо кілька хвилин. Потім додаємо котлетки, накриваємо кришкою і тушкуємо все разом 7-10 хвилин. Готові котлетки подаємо до столу.

Rate article
Залишити відповідь