У наш час в магазинах полиці просто ломляться від різноманітності різних солодощів – цукерки, шоколадки, тістечка, торти, ось тільки все це дуже шкідливо і щоб в цьому переконатися, достатньо поглянути на склад всіх цих принад – цілий набір хімічних елементів невідомих назв.
Останнім часом я перестав купувати дітям шкідливі торти, тепер готую смачний пиріг з начинкою, який робиться за 30 хвилин і в складі лише натуральні інгредієнти і до речі, роблю я його не на пшеничній муці, яка так любить відкладатися на наших боках, а на рисовій , виходить дуже смачно.
Для приготування знадобиться:
- яйце – 5 шт
- цукор – 150 г
- ванільний цукор – 10 г (не плутайте з ваніліном)
- борошно рисове – 200 г
- сода – 1/2 ч.л (погасити лимонним соком)
- персики – 4 шт
У глибоку миску розбиваємо 5 яєць, додаємо 150 грам цукру і 10 грам ванільного цукру.
Все ретельно перемішуємо і залишаємо ненадовго, щоб цукор повністю розчинився.
Потім за допомогою міксера збиваємо яйця (якщо немає міксера, то скористайтеся звичайним віночком).
Після того, як цукор з яйцем збилися, поступово додаємо борошно і добре перемішуємо, щоб тісто вийшло без грудочок (консистенція повинна вийде приблизно як густа сметана).
Потім додаємо 1/2 чайної ложки соди погашеної лимонним соком і ще раз перемішуємо.
Потім готуємо персики, їх потрібно почистити від шкірки, вийняти кісточку і нарізати на рівні часточки.
Потім беремо форму для випікання з високими бортами, змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто.
Зверху на тісто викладаємо часточки персика, присипаємо цукром (я взяв з цукрової тростини) і прибираємо в духовку випікати при температурі 180 градусів на 30 хвилин.
Все, пиріг готовий, він виходить настільки смачним, що діти з’їдають весь за один вечір – спробуйте вам обов’язково сподобається!