Сало в розсолі холодним методом! Як посолити свинячу грудку в розсолі

Кулінарія

Сало, ніжне, м’яке і ароматне. Завдяки цьому рецепту, ви зробите найсмачнішу закуску, як зі звичайного сала, та й з добрим м’ясним прошарком. Плюс рецепта – в холодному методі приготування.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сало або грудинка, 1 – 1.5 кг;
  • часник, 1 головка;
  • вода, 1 л;
  • сіль по 100 г на кожен 1 кг сала;
  • лавровий лист, 2 – 3 шт;
  • перець духмяний, 5 шт;
  • перець горошком, половина ч.л;
  • коріандр насіння, 1 ч.л.

Процес приготування

Сало ріжемо шматками по 5 см шириною і довжиною 10 см.

Для розсолу вливаємо 1 л води, додаємо сіль і лавровий лист, запашний перець і горошком, насіння коріандру і варимо після кипіння 2 хвилини. Охолоджуємо.

Часник ріжемо на тонкі пластинки.

Солити сало ви можете в контейнері або банці.

Укладаємо шарами сало і часник, заливаємо розсолом, ставимо зверху гніт і залишаємо на столі на 2 доби.

Порада: сало має бути повністю вкрите розсолом.

Прибираємо гніт, відправляємо в холодильник ще на 2 доби.

Виймаємо сало з розсолу, обсушуємо паперовими рушниками і укладаємо в контейнер. Якщо ви будете зберігати сало просто в холодильнику, то його можна зберігати лише тиждень.

Я завжди беру і кожен шматочок обертаю пергаментом або фольгою і укладаю все в морозильну камеру. Тут сало може зберігатися дуже довго і в міру потреби, виймаю шматок і нарізаю, подаю до столу з маринованими заготовками, роблю святкову нарізку.

Оцените статью
Добавить комментарий