Риба виходить пікантною, ароматною, дуже смачною. Для неї потрібно буде взяти капусту, помідори і сир. Рибку точно можна подавати на святковий стіл, щоб здивувати гостей.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- риба будь-яка, філе, 700 г;
- цвітна капуста;
- цибуля, 1 шт;
- помідори, 2 шт;
- майонез, 6 ст.л;
- сир, 200 г;
- сіль, перець.
Для приготування майонезу на молоці вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 150 мл;
- олія соняшникова, 300 г;
- сік лимонний, 3 ст.л (оцет 6%, 2 ст.л);
- сіль, половина ч.л;
- цукор, 1 чл;
- гірчиця, 1 ч.л.
Риба по-французьки: процес приготування
Капусту ріжемо скибками по 1 см, щоб вийшли великі шматки.
Сир беремо будь-який і натираємо на дрібній тертці.
Форму змащуємо олією і викладаємо капусту. Солимо і перчимо, посипаємо сиром і кладемо шматки філе риби.
Порада: філе повинно бути без кісток. Щоб страва вийшла ще смачніша, філе можна заздалегідь замаринувати.
икладаємо тонкі кільця цибулі на рибу.
Викладаємо кружечки помідора і змащуємо майонезом домашнім.
Сир тертий кладемо гіркою.
Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
Для домашнього майонезу беремо продукти тільки кімнатної температури.
Перебиваємо всі інгредієнти занурювальним блендером до бажаної густоти. І цей майонез, використовуємо для нашої рибки по-французьки.
Можна просто зробити запіканку, порізавши капусту і рибу меншими шматочками. Всі продукти викладаємо в тій же послідовності і запікаємо стільки ж за часом.