Ресторанна картопелька: рецепт підказав знайомий кухар. Давно такої смачної не їла

Кулінарія

Запечена в духовці картопля, відомий, як «Буланжер». Один з найпростіших в готуванні рецептів, але страва виходить настільки вишуканою, з яскравим молочним смаком і ароматом. Такий гарнір я завжди роблю на святковий стіл.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • цибуля, 2 – 3 шт;
  • молоко, 200 мл;
  • вода, 200 мл;
  • кубик Маггі з куркою, 1 шт.

Процес приготування

Картоплю ріжемо тонкими скибочками за допомогою овочерізки.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Цибулю беріть на свій смак, але в цьому гарнір абсолютно не зайвий, надає соковитість і аромат.

Форму для запікання змащуємо маслом.

Викладаємо шар картоплі, потім цибулю. Таким чином чергуємо всі шари.

У воді розводимо кубик Маггі.

Порада: якщо ви не любите такі приправи, тоді можна використовувати м’ясний бульйон зі спеціями.

Заливаємо воду в картоплю, наливаємо молоко, викладаємо шматочки вершкового масла.

Накриваємо форму фольгою і запікаємо в духовці при 200 градусах близько 40 хвилин.

Прибираємо фольгу і допікаємо страву до рум’яної скоринки.

До такого гарніру ви можете додати м’ясні та рибні страви, різні салати, соуси.

Оцените статью
Добавить комментарий