Рецепт смачного консервованого розсольнику на зиму

Кулінарія

Нижче наводиться спосіб приготування консервованого розсольнику. Цю страву оцінять усі члени вашої родини.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм моркви;
  • 1 кілограм ріпчастої цибулі;
  • 3 кілограми огірків;
  • 500 грамів рисової або перлової крупи;
  • 0,6 літра томатної пасти;
  • 250 мл соняшникової олії;
  • 4 столові ложки морської солі;
  • 200 грамів цукру піску;
  • 100 грамів столового оцту 9%.

Як приготувати:

1. Цибулю потрібно порізати півкільцями. Морква натирається за допомогою тертки з великими отворами.

2. Рис чи перлову крупу потрібно варити, поки він не буде наполовину готовий.

3. Огірки слід порізати кубиками.

4. Цибуля, морква та огірки кладуться у велику каструлю та перемішуються.

5. В окремому посуді необхідно змішати томатну пасту, олію, цукор та сіль. Ця суміш додається до підготовлених овочів та вариться на протязі 40 хвилин.

6. Потім в суміш кладеться рис або перлова каша та вариться ще 5 хвилин.

7. Далі заливається оцет та вимикається вогонь.

8. Розсольник розливається у простерилізовані банки. Потім банки закатати кришками.

Для того, щоб взимку приготувати смачний розсольник, потрібно приготувати бульйон у 2,5-3,5 літровій каструлі. Додати до бульйону картоплю. В кінці варки потрібно вилити 700 мл консервованого розсольнику, після чого суміш повинна кипіти 15 хвилин. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий