Рецепт смачного домашнього майонезу. Всього за 5 хвилин

Кулінарія

Сьогодні покажу як я готую домашній майонез. Цей рецепт мені подобається більше всіх – прості інгредієнти, на приготування йде максимум 5 хвилин, а в підсумку виходить густий, смачний і якісний майонез.

Обов’язково спробуйте так приготувати, майонез виходить в рази смачніше магазинного і всього за 5 хвилин.

Із зазначеного кількості інгредієнтів виходить 370 г майонезу.

Необхідні продукти:

  • 1 шт. яйце
  • 300 мл рафінованої олії (будь-якої, я використовую звичайну соняшникову)
  • 0,5 ч.л. гірчиці
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі

Покроковий процес приготування:

1. Акуратно додати яйце в ємність, в якій будете готувати майонез.

2. Акуратно додати лимонний сік, по стінці ємності.

3. Додати цукор і сіль.

4. Додати гірчицю.

5. Акуратно влити соняшникову олію.

6. Встановити занурювальним блендер на жовток, уперти в дно ємності.

7. Збивати на максимальних обертах, не рухаючи блендер, до появи білої, кремової консистенції.

8. Коли основна частина стане світлого кольору і крему, вже можна рухаючи блендер, змішати все до однорідності.

9. У результаті, майонез повинен вийти густого однорідного світлого кольору.

10. Готовий майонез перекласти в банку і відправити в холодильник. У холодильнику такий майонез може зберігатися до 2-х тижнів.

Оцените статью
Добавить комментарий