Сьогодні покажу як я готую домашній майонез. Цей рецепт мені подобається більше всіх – прості інгредієнти, на приготування йде максимум 5 хвилин, а в підсумку виходить густий, смачний і якісний майонез.
Обов’язково спробуйте так приготувати, майонез виходить в рази смачніше магазинного і всього за 5 хвилин.
Із зазначеного кількості інгредієнтів виходить 370 г майонезу.
Необхідні продукти:
- 1 шт. яйце
- 300 мл рафінованої олії (будь-якої, я використовую звичайну соняшникову)
- 0,5 ч.л. гірчиці
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. цукру
- 0,5 ч.л. солі
Покроковий процес приготування:
1. Акуратно додати яйце в ємність, в якій будете готувати майонез.
2. Акуратно додати лимонний сік, по стінці ємності.
3. Додати цукор і сіль.
4. Додати гірчицю.
5. Акуратно влити соняшникову олію.
6. Встановити занурювальним блендер на жовток, уперти в дно ємності.
7. Збивати на максимальних обертах, не рухаючи блендер, до появи білої, кремової консистенції.
8. Коли основна частина стане світлого кольору і крему, вже можна рухаючи блендер, змішати все до однорідності.
9. У результаті, майонез повинен вийти густого однорідного світлого кольору.
10. Готовий майонез перекласти в банку і відправити в холодильник. У холодильнику такий майонез може зберігатися до 2-х тижнів.